Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amnestyprisen til talsmann for rusmisbrukere

Leder i Foreningen for en human narkotikapolitikk, Arild Knutsen (45), er tildelt Amnestyprisen 2014.

FIKK PRIS: Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, fikk i dag Amnestyprisen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix .
FIKK PRIS: Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, fikk i dag Amnestyprisen. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Knutsen får også prisen for å ha blitt en viktig talsperson for tilreisende romfolk og deres krav på respekt, heter det i juryens begrunnelse.

- I årevis har Arild Knutsen viet sitt liv for å gi en stemme til mennesker som ikke har lett for å bli hørt. Knutsens hjertevarme og medmenneskelighet er et eksempel til etterfølgelse. Derfor ønsker vi å hedre ham med Amnestyprisen 2014, sier styreleder Trygve G. Nordby i Amnesty i Norge.

Prisvinneren har selv bakgrunn som narkotikamisbruker, og tilbringer mye tid i Oslo sentrum for å rense sår, gi råd, dele ut rene sprøyter og mat til rusmisbrukere, heter det videre i begrunnelsen.

Knutsen mottar prisen i Grieghallen i Bergen fredag kveld i forbindelse med Amnestys feiring av å ha vært i Norge i 50 år. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media