Amok i julestria

Politiet måtte rykke ut med skjold og køller inne i et kjøpesenter i Oslo da to unge menn gikk amok midt i julestria. Vindusglass og ølflasker regnet over de travle shopperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bråket startet i underetasjen på Oslo City. I et spisested like ved rulletrappa ba vekterne to unge menn fjerne seg. Årsaken til oppfordringen skal være at de to også tidligere på dagen skal ha kommet i klammeri med vekterne på kjøpesenteret like ved Oslo S.

Men fjerne seg ville de to unge mennene ikke. Vekterne ble truet med knuste glass, ruter ble knust, og stoler og askebegre føyk veggimellom på det lille franskinspirerte lunsjstedet. En av ølflaskene som ble kastet etter vekterne traff en uskyldig forbipasserende i etasjen over midt i panna.

- Den ene, som var nesten to meter høy og kjempekraftig, var helt rabiat. Han vred av seg genseren og sto bare i helsetrøya mens han kastet potteplanter, stoler og askebegre. Hele veien skrek han og bannet på flere språk, sier et øyenvitne til Dagbladet.no.

Rundt ti politifolk, med skjold og køller klare ankom stedet - politiet fryktet nemlig et nytt gjengoppgjør midt i julehandelen da de fikk melding om at ungdommer av utenlandsk opprinnelse lagde bråk på City. Det var stappfullt i det trafikkerte kjøpesenteret og opptrinnet vakte stor oppsikt.

De to ble arrestert, den mest aktive måtte overmannes av politiet - og er nå innbrakt på Grønland politistasjon.

JULEOPPRØR: Politiet rykket mannsterkt ut da to menn gikk amok på Oslo City i ettermiddag. En spisested ble totalt vandalisert i opptrinnet.