ÅSTED:  Politiet sperret av området rundt leiligheten i bakgrunnen der en mann i 40-årene gikk amok med hagle og drepte tre familiemedlemmer og seg selv like før midnatt 1. nyttårsdag. Tre andre kom leve fra massakren, blant dem ei 19 år gammel jente som hoppet med skuddskader gjennom vinduet i 2. etasje.FOTO: Owen Humphreys, Press Association/AP/SCANPIX).
ÅSTED: Politiet sperret av området rundt leiligheten i bakgrunnen der en mann i 40-årene gikk amok med hagle og drepte tre familiemedlemmer og seg selv like før midnatt 1. nyttårsdag. Tre andre kom leve fra massakren, blant dem ei 19 år gammel jente som hoppet med skuddskader gjennom vinduet i 2. etasje.FOTO: Owen Humphreys, Press Association/AP/SCANPIX).Vis mer

Amok med hagle - drepte fire etter nyttårsmiddag

Drapsmann skjøt først samboer og to andre kvinner i Nordøst-England. Hadde lisens til seks våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen i det fredelige nabostrøket hadde hørt noe bråk før det kom flere smell inne fra en av leilighetene et kvarter før midnatt 1. nyttårsdag.

Alarmen gikk da 19 år gamle Laura MacGoldrick, blodig og i sjokktilstand, ringte på hos naboen. Hun hadde hoppet ut fra 2. etasje for å hente hjelp.

Inne i leiligheten fant politiet fire døde personer, alle skutt og drept med hagle.

Våpenet lå ved siden av eieren av leiligheten, Michael Atherton. Ifølge politiet har trolig den 42 år gamle drosjesjåføren først skutt og drept sin samboer Susan McGoldrick (47) og to andre kvinner. Så har han tatt sitt eget liv.

Politiet gikk i kveld ut med navnene på de to andre drepte kvinnene. Alison Turnbull (44) var søster til Susan McGoldrick og Tanya Turnbull (24) var niese.

Hadde seks våpen Familiemassakren skjedde  nordøst i England i landsbyen Horden, om lag 20 kilometer sør for Sunderland. Både sjokkerte naboer og våpenskeptikere spør seg hvordan mannen kunne ha lisens på seks våpen - tre hagler og tre andre våpen.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse i ettermiddag at de var blitt varslet i 2008 om at den jaktinteresserte drosjesjåføren hadde truet med å skyte seg selv.

På pressekonferansen etter familietragedien kunne ikke politiet svare i dag på hvorfor det ikke ble gjort noe med våpentillatelsen den gangen.

Slike opptrinn er normalt nok til å bli fratatt våpenlisensen. Over 500.000 mennesker har lov til å ha våpen hjemme i Storbritannia.

Men landet har en av de strengeste våpenlovene i Europa med lite slingringsmonn for truende adferd.

Kom fra middag I alt sju personer var i leiligheten da mannen begynte å skyte på egne familiemedlemmer.

Guardian melder at hele familien hadde vært ute og spist nyttårsmiddag på den sosiale klubben for arbeidere i Horden. Der skal stemningen ha vært god.

Venner av drapsmannen sier at ingen har vært i nærheten av å tenke at noe slikt kunne skje, selv om drapsmannen og samboeren hadde flyttet fra hverandre for en periode.

Laura McGoldrick, som jobbet i et supermarked i nabolaget, hadde nettopp flyttet tilbake til leiligheten.

- Var redd En venninne forteller til Guardian at den drepte Susan McGoldrick var redd for samboeren etter flere voldsepisoder.

Den 19 år gamle jenta som hoppet ut fra 2. etasje, hadde hagl i skulder og arm. Hun ble utskrevet fra sykehuset mandag. Hun er datter til drapsmannens samboer gjennom 17 år.

Ifølge Daily Mail våknet en av nabo av en mann som løp ute i gata og ropte «hun lever fortsatt, hun lever fortsatt».

En tredje person berget også livet i massakren. Verken politiet eller britiske medier har bekreftet i kveld om den tredje overlevende er drapsmannens sønn i 16-17 års alderen.

Innbyggertallet i landsbyen Horden er halvert til 8.000 innbyggere siden gruvedriften i distriktet ble lagt ned på slutten av 1980-tallet.