Amok med høygaffel

Jan-Helge Nilsen (33) fikk ødelagt tre biler da fire unge gutter gikk amok med stein, spade, høygaffel og en palle i et boligstrøk i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg lå og sov, men i 05.25-tida våkna jeg av to høye smell. Jeg skjønte at det var noe på gang, og trodde først det var innbrudd, sier Stig Hansen til Dagbladet.

Han løp ned trappene med datteren Ida Karoline i hælene, men oppdaget at han ikke var utsatt for innbrudd. Bare ren, skjær vandalisme.

-  Da jeg så vinduet, skjønte jeg at det ikke var et innbrudd. Hullet var for lite til at noen kunne hoppet inn, men det var glasskår i hele stua, på kjøkkenet og i gangen, sier Hansen.

Ødela sju biler

Vandaler hadde knust vinduet med en høygaffel, og familien Hansen var en av mange som fikk en kjedelig start på søndagen, etter at fire gutter i 15- 20-årsalderen gikk berserk i boligstrøket mellom Alfheim svømmehall og sentrum i Tromsø i går morges.

-  Vi fikk den første meldingen av en mann som hadde fått knust stuevinduet sitt. Deretter fikk vi inn stadig nye meldinger om knuste bilruter, speil og vinduer, sier Svein Ivar Nikolaisen, operasjonsleder i Tromsø politidistrikt.

Unggutta har gått løs på sju biler, kasta stein og knust fire ruter i et bolighus og kasta en høygaffel gjennom stuevinduet på et annet hus. I tillegg kastet de stein gjennom vinduet i Alfheim svømmehall, og glasskår måtte hentes opp fra bassenget.

-  De har også kasta en palle gjennom ei bilrute, så dette er i hvert fall ikke noe et uhell. Det er sjelden vi opplever så omfattende hærverk, sier Nikolaisen.Stig Hansen turte ikke å ta opp jakten etter ungdommene fordi han var alene hjemme med barna.

-  Hadde jeg vært alene, ville jeg fulgt etter. Det er ikke moro å bråvåkne til noe sånt. Men jeg har ikke stor tro på at de klarer å ta dem når de ikke klarte det i natt, sier Nilsen.

Datteren Ida Karoline ble kraftig skremt av hærverket.

-  Det har gått veldig inn på henne. Hun ble redd, og har snakka om det i hele dag, sier Stig.

-  På faenskap

Jan-Helge Nilsen fikk ødelagt sin bil, samt to biler som tilhørte venner av ham og som sto parkert utenfor huset.

-  Jeg hadde tre biler utafor huset, og de har gått løs på alle tre. Ruter og speil er ødelagt, og de har gjort det bare for å ødelegge og på faenskap. CD-plater, stereoanlegg og alt annet har de latt ligge, sier Jan-Helge Nilsen (33).-  Det er fryktelig dumt at folk ikke har annet å bruke energien sin på. De har skada så mye at de tydelig har lagt mye energi og iver i det, sier Nilsen.

KNUST RUTE: Familien Hansen våknet i 05.25-tida av at vandalene kasta en høygaffel mot stuevinduet. Glasskårene lå ut over hele bordet til pappa Stig, mamma Kristina og barna Ida Karoline og Fredrik.
MASSIVT HÆRVERK: Jan-Helge Nilsen (33) var en av mange som fikk en kjedelig start på søndagen, etter at fire gutter i 15-20-årsalderen utførte massivt hærverk mot biler og bolighus.