Amok med øks

En russisk mann (34) ble i dag tidlig pågrepet av politiet etter å ha gått amok med øks i Rypefjord i Hammerfest kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen gikk natt til i dag berserk med øksa og påførte skader på fire personbiler, en lastebil, en garasje og to bolighus.

En av dem som fikk bilen ødelagt var Britt Lundmark. Hennes VW Golf var fullstendig smadret. Det samme var sønnens to biler, en lastebil og naboens bil.

- Jeg våknet med at det dunket flere ganger utenfor huset. Da jeg så ut av kjøkkenvinduet, var Golfen min helt maltraktert. Jeg gikk ut på trappa og ropte til mannen. Han svarte tilbake på utenlandsk, samtidig som han i sinne kjørte øksa flere ganger gjennom biltaket, sier Lundmark til Finnmark Dagblad.

Hun løp inn i huset igjen, hentet et gevær, og viste det til russeren. Da sendte han øksa gjennom kjøkkenvinduet.

- Heldigvis kom han seg ikke inn. Da hadde jeg skutt ham. Det er helt sikkert, sier hun.

I nabohuset var fire tenåringer alene hjemme. De våknet av et rabalder på trappa. Vettskremte låste de seg inne på et rom og ringte til politiet. Mannen sto fortsatt på trappa da politiet kom.

Mannen, som er mannskap på den russiske tråleren «Yakov Gunin», var svært beruset da han ble pågrepet. Han satt i dag i arrest hos politiet i Hammerfest i påvente av utvisning.

Trålerens kaptein, som bare kaller seg Mohammed, sier mannen har jobbet i rederiet i to år. Kapteinen sier at øksedesperadoens karriere nå trolig er over. Rederiet ga i dag klar beskjed om at mannen ikke får være med tråleren.

Russeren vil bli bøtelagt og utvist fra landet.

(NTB)