Amok på flyplass

Elefanten smadret veggen for å komme inn på flyplassen. Flyet måtte sirkle mens fortvilte indere prøve å skremme bort det fredede dyret med kinaputter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et snabla kaos i dag på flyplassen i den indiske byen Gauhati. En elefant rev ned gjerdet og inngangspartiet for å komme inn på flyplassen. Mens det store dyret romsterte og sjekket ut fasilitetene i baggasjeavdelinga måtte et fly fra Indian Airlines holde seg i lufta. To runder rundt byen ble det før flyplassen igjen ble tilgjengelig.

Inderne tok i bruk kinaputter og nødlys for å skremme vekk Dumbo. Det fredede dyret valgte etter hvert å avslutte sightseeinga.

- Elefanten var ikke på rullebanen, men vi kunne ikke ta noen sjanser. Derfor ba vi flyet holde seg i lufta, sier flyplass-ansvarlig L.R. Borah ifølge nyhetsbyrået AP.

For å hindre gjentakelse stasjonerte de stammefolk fra nærliggende landsbyer rundt flyplassen. Dersom elefanten igjen kom i nærheten, hadde de ordre om å slå løs på trommene sine. Borah fastslo at dyret ikke ville bli skutt.

Det er om lag 6000 ville elefanter i den indiske delstaten, og befolkningsøkninga gjør at dyrene stadig oftere beveger seg inn i byområdene. I år har femti mennesker dødd under elefantangrep i delstaten.

POPULÆR KJEMPE: Den indiske elefanten kan brukes til så mangt. Her til elefant-polo.