Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amok på nødtelefonen

Politiet begynte å gå litt lei av bølletelefonene som strømmet inn på nødnummeret deres. I hvert fall de 1477 samtalene de mottok fra én gutt i løpet av to uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 13 år gamle nederlandske gutten lånte moras telefon og ringte 1477 samtaler til politiets nødnummer 112 i løpet av to uker. Da fikk politiet nok.

- Det tok litt tid å spore ham opp, siden han spredde samtalene over flere dager, sier politiets pressetalsmann i Driebergen, Jos Bennink til De Volkskrant.

Da politiet fant ut hvem han var, stormet de huset 13-åringen bodde i. Til alt overmål lå han i senga si, opptatt med å ringe politiets nødnummer igjen.

Gutten kommer ikke til å bli siktet for forholdet, men er pålagt å delta på et kurs om telefonbruk.

- Vi vil ikke straffeforfølge ham, for det var ikke et alvorlig lovbrudd. Han kommer nok ikke til å gjøre det igjen, og vi ønsker ikke å klandre foreldrene, sier Bennink.

Politiet mener gutten bølleringte til 112 siden kontantkortet i telefonen var oppbrukt, og da er bare nødnummer tilgjengelig. Telefonen er nå beslaglagt.

Hele Norges coronakart