Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amok på sykehuset

Livredde medpasienter så den 25 år gamle mannen gå fullstendig berserk inne på medisinsk avdeling på Buskerud sentralsykehus i Drammen søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han knuste dører og vinduer, kastet medisinsk utstyr og matvogner veggimellom, og opptrådte svært truende overfor andre pasienter.

Spetakkelet skjedde ved 8.30-tida på Buskerud sentralsykehus i går morges. Mannen var blitt brakt til sykehuset tidlig lørdag ettermiddag, etter et besynderlig opptrinn i bydelen Konnerud.

I påvirket tilstand hadde han kjørt sin bil rett ut i snøfonna, før han tok beina fatt. Mannen rømte inn i noen gruveganger.

Nedkjølt i gruve

Da politiet kom til stedet litt over klokka 12 lørdag formiddag kunne de enkelt følge fotsporene inn mot gruvegangene, og der ble mannen funnet 200- 300 meter inne i gangene liggende i en vanndam.

Han var sterkt nedkjølt, og ble omgående brakt med ambulanse til Buskerud sentralsykehus til observasjon og mentalundersøkelse.

- De var veldig usikre på sykehuset i går om hva slags tilfelle dette var. For i det ene øyeblikket virket han forholdsvis klar, i det andre var han helt fjern, sier Tor Stein Hagen, vaktsjef i Drammen politidistrikt, til Dagbladet.

Men snart skulle både pasienter og sykehuspersonalet få se et sjeldent syn.

Spylt

Klokka ni søndag morgen kom nemlig meldingen til politiet om at mannen hadde rasert hele medisinsk avdeling.

- Han var veldig truende overfor flere av dem som var der, sier Hagen.

Mannen lot seg ikke stagge før et par personer fra sykehusets tekniske avdeling klarte å spyle ham i gulvet med en vannslange. Da kunne politiet enkelt pågripe ham. Han ble straks kjørt til sykehusets psykiatriske avdeling i Lier.

- Vi var i natt glade for at vi tok vare på ham og ikke bare løslot ham, men det viste seg at han kanskje skulle hatt mer oppfølging i går likevel, sier Hagen.

- Men de fant ikke noe spesielt i går som skulle tilsi at det ville komme en slik reaksjon som det gjorde.

Tysk

Mannen hadde inntil i går ingen historie verken i sykehusets eller politiets journaler.

25-åringen er tysk statsborger, men har bodd og jobbet i Drammen det siste året.

Politiet hadde i går kveld ennå ikke mottatt noen anmeldelse av forholdet fra sykehuset, men det er grunn til å tro at den kommer.