Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amper debatt mellom Clinton og Sanders

- Du må være ærlig med folk.

AMPERT: Hillary Clinton beskyldte Bernie Sanders for å villede amerikanere om sin helseplan da de demokratiske presidentkandidatene møttes til debatt i Milwaukee. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
AMPERT: Hillary Clinton beskyldte Bernie Sanders for å villede amerikanere om sin helseplan da de demokratiske presidentkandidatene møttes til debatt i Milwaukee. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton beskyldte Bernie Sanders for å villede amerikanere om sin helseplan da de demokratiske presidentkandidatene møttes til debatt i Milwaukee.

Torsdagens debatt var den sjette mellom duellantene i valgkampen, men den første siden Sanders slo knockout på Clinton i nominasjonsvalget i New Hampshire. Det ble tidlig ampert mellom dem da Sanders' helseløfter ble trukket fram.

- Du må være ærlig med folk om hva de kan forvente på slutten av prosessen du foreslår. Basert på alle analyser jeg har sett, går ikke regnestykket opp, og mange vil få det verre enn de har det nå. Dette er et løfte du ikke kan holde, tordnet Clinton.

Den selverklærte demokratiske sosialisten Sanders har også tidligere fått kritikk for forslagene som er en del av hans «politiske revolusjon», fordi de sannsynligvis vil utvide offentlig sektor og få underskuddet til å skyte i været. Clinton beskylder ham for å ønske å rive fra hverandre den nåværende helsereformen, populært kalt Obamacare.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

- Vi skal ikke rive fra hverandre noe som helst. Etter mitt syn er helseomsorg en rettighet for alle mennesker, ikke et privilegium, og det vil jeg fortsette å kjempe for, kontret Sanders og la til at middelklassefamilier som etter hans plan betaler 500 dollar mer i skatt, vil få det tidobbelte i avslag på helsekostnader.

(NTB)