Amper stemning i retten

I dag fikk retten vite at Hassen Zedini sørget i et minutt da han ble fortalt at kona var drept, deretter ble han lite samarbeidsvillig. I dag var rettssal 127 preget av verbale slagsmål mellom forsvarer og aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idag forklarte politikonstabel Lasse Roen seg i retten. Det var Roen som fortalte Hassen Zedini at kona var funnet drept 18. mai i fjor.

-Han bøyde hodet og så ned i ett minutt, var fortvilet og lei seg. Etter det hadde han ingen sorgreaksjon. Han spurte hvor hun var funnet, men stilte etter det ingen spørsmål. Min tolkning er at han ikke var overrasket over at hun var funnet drept, sa Roen under sitt vitnemål i Oslo byrett i dag.

Verbal slåsskamp

Dommeren har hatt et svare strev med å holde de forsvarer Oscar Ihlebæk og statsadvokat Jan Glent fra hverandre. I dag var det de følgende temaer som fikk det til å gå hett for seg.

  • Aktoratet varslet et uanmeldt vitne. Sosialantropologiprofessoren Unni Wikan ble etter kontakt med de pårørende anmeldt som sakkyndig vitne. Ihlebæk forlangte å få protokollert sine heftige motsigelser, og ba om utsettelse av saken til forsvaret kunne skaffe et motvitne. Retten avgjør i dag om Wikan skal vitne.
  • Ihlebæk oppfordret politibetjent Sissel Becker, som vitnet om mobilbruken på drapsdagen, til å foreta flere etterforskingsskritt. Da reagerte statsadvokaten med å forlange at slike forespørsler skulle skje via retten og statsadvokaten selv. Dommeren overprøvde ham, og Becker må ut å skaffe nye opplysninger.
  • Da Ihlebæk mot slutten av dagen brukte lang tid på et av vitnene, og til dels stilte allerede besvarte spørsmål, uttrykte statsadvokaten tvil om Ihlebæk i det hele tatt hadde en «plan» med vitneavhøret. Da ble Ihlebæk så rasende at han forlangte en uforbeholden unnskyldning av Glent. Det fikk han ikke.