- Amper stemning mellom nordmenn og russere

I Kirkenes ordnet politiet opp. Verre i sør: 143 fylleutrykninger og 28 i arresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Feiringen av inngangen til mai, den milde og skjønne måneden, ble mest overhetet lengst sør og lengst nordøst i vårt langstrakte land.

Forskjellen i nattefolkets reaksjonsmønster har vært like forskjellig som geografien: i nord nytter det å «snakke» til folk som drikker og krangler litt for mye.

I sør har politiets anmodninger om å roe seg møtt mange døve ører i natt.

Ved 08.30-tiden 1. mai satt fortsatt 20 personer i politiarrestene i Arendal og Kristiansand.

143 utrykninger - i Agder I natt var antallet oppe i 28 arrestanter, og ifølge Agderposten hadde Agder politidistrikt i alt 143 utrykninger til ulike varianter av festbråk mellom klokka 16 i går og klokka 07 i dag.

- Og da måtte folk på jobb i går kveld og natt legge lista på et visst nivå. Vi kan ikke rykke ut på alle slike henvendelser, sier operasjonsleder Sverre Birkeland til Dagbladet.

Festuroen var spredd over en rekke steder i Aust-Agder og Vest-Agder, uten at politiet foreløpig har bokført alvorlige voldsepisoder eller trafikkulykker.

Pris: Minst 3000 - 4000 - Vanligvis er det mange oppdrag natt til 1. mai. Det har blitt litt ekstra hektisk denne natta. Mange har trukket ut på strender og møteplasser i finværet, sier operasjonslederen, som varsler at politijuristkollegene får en travel dag på arbeidets fridag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.