Ampert vitneprov fra HA-mann

HOKKSUND (NTB): Stemningen var amper og hissig da Hells Angels-mannen som tidligere var siktet for Bandidos-drapet, i dag vitnet i straffesaken der hans 31 år gamle klubbkamerat er tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

- Hvorfor slapp du meg ut av varetekt, spurte Hells Angels-mannen retorisk, da aktor lurte på hvordan han kunne være så sikker på at han var hjemme drapskvelden. Spørsmålet kom etter at han flere ganger hadde sagt at han var

i klubbens lokaler i Strømsveien i Oslo, kvelden 15. juli 1996.

- Jeg har sittet åtte måneder i isolat på grunn av dette her. Så jeg forteller deg det jeg vet. Hvordan kan du sitte her og påstå at jeg er en løgner, sa HA-medlemmet svært hissig.

Hans 31 år gamle klubbkamerat risikerer 21 års fengsel hvis han blir dømt etter tiltalen for medvirkning til overlagt drap på det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen.

Ifølge påtalemyndigheten ble dansken regelrett likvidert av medlemmer fra klubben MC Norway som den gang var i en posisjon hvor de søkte om fullverdig medlemsskap i Hells Angels. Krogh Jensen ble skutt i hodet mens han satt

på sin motorsykkel. Han døde kort tid etter av skadene.

Politiet pågrep senere både HA-mannen som det nå er reist tiltale mot, og 27-åringen fra Oslo. Oslo-mannen ble løslatt da påtalemyndigheten fant at de ikke hadde bevis som kunne knytte ham til drapet.

Hells Angels-mannen sier til NTB at han vil kreve millionerstatning fra staten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer