Ampert vitneprov fra HA-mann

HOKKSUND (NTB): Stemningen var amper og hissig da Hells Angels-mannen som tidligere var siktet for Bandidos-drapet, i dag vitnet i straffesaken der hans 31 år gamle klubbkamerat er tiltalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvorfor slapp du meg ut av varetekt, spurte Hells Angels-mannen retorisk, da aktor lurte på hvordan han kunne være så sikker på at han var hjemme drapskvelden. Spørsmålet kom etter at han flere ganger hadde sagt at han var

i klubbens lokaler i Strømsveien i Oslo, kvelden 15. juli 1996.

- Jeg har sittet åtte måneder i isolat på grunn av dette her. Så jeg forteller deg det jeg vet. Hvordan kan du sitte her og påstå at jeg er en løgner, sa HA-medlemmet svært hissig.

Hans 31 år gamle klubbkamerat risikerer 21 års fengsel hvis han blir dømt etter tiltalen for medvirkning til overlagt drap på det danske Bandidos-medlemmet Jan Krogh Jensen.

Ifølge påtalemyndigheten ble dansken regelrett likvidert av medlemmer fra klubben MC Norway som den gang var i en posisjon hvor de søkte om fullverdig medlemsskap i Hells Angels. Krogh Jensen ble skutt i hodet mens han satt

på sin motorsykkel. Han døde kort tid etter av skadene.

Politiet pågrep senere både HA-mannen som det nå er reist tiltale mot, og 27-åringen fra Oslo. Oslo-mannen ble løslatt da påtalemyndigheten fant at de ikke hadde bevis som kunne knytte ham til drapet.

Hells Angels-mannen sier til NTB at han vil kreve millionerstatning fra staten.