Amputasjon

Amputerte feil bein: - Sjokkert

Et sykehus i Østerrike er i hardt vær etter en kritisk feil.

FREISTAD: Det var hos Freistad-klinikken i byen med samme navn i Østerrike der operasjonsfeilen skal ha skjedd. Foto: OÖ Gesundheitsholding
FREISTAD: Det var hos Freistad-klinikken i byen med samme navn i Østerrike der operasjonsfeilen skal ha skjedd. Foto: OÖ Gesundheitsholding Vis mer
Publisert

Et sykehus i Østerrike amputerte feil ben på en 82 år gammel mann. Det skriver The Guardian. Den gamle mannen skal ha slitt med mange sykdommer, der en av de krevde at hans venstre ben måtte amputeres.

Problemet var at sykehuset amputerte mannens høyre bein.

- Vi er dypt sjokkert over at vi, til tross for kvalitetssikringsstandarder, amputerte feil bein på en 82 år gammel mann på tirsdag, sa sykehuset i en uttalelse ifølge avisa.

Feilen ble først oppdaget under et bandasjeskifte torsdag morgen.

- Vi må finne ut hvordan denne feilen kunne skje. Jeg vil komme med en offentlig unnskyldning, sa sykehusets medisinske direktør Norbert Fritsch på en pressekonferanse.

BEKLAGER: Den medisinke direktøren på sykehuset Norbert Fritsch beklager til mannen. Foto: OÖ Gesundheitsholding
BEKLAGER: Den medisinke direktøren på sykehuset Norbert Fritsch beklager til mannen. Foto: OÖ Gesundheitsholding Vis mer

Pasienten selv la først ikke merke til feilen på grunn av sykdommen hans. Før operasjonen skal foten ha blitt markert med en pil.

82-åringen ble også spurt på nytt på forhånd, men mannens taleevne skal være svært begrenset, fortalte Fritsch.

Mannen har nå fått tilbud om psykologisk hjelp og gjøres klar til en ny operasjon. Hans venstre bein må fortsatt amputeres fra midten av låret og ned.

Operasjonen er planlagt å ta sted de nærmeste dagene, men sykehuset må fortsatt vente på mannens godkjennelse før en ny operasjon vil finne sted, ifølge den Østerrikske avisa Heute.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer