Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Amstaff-forbud i Norge fra nyttår

Det blir trolig ulovlig å holde amstaff-hunder i Norge. Myndighetene vil ha slutt på praksisen der pitbullhunder blir registrert som amstaff, ifølge TV 2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hunderasen pitbull har vært forbudt i Norge i over ti år. Pitbullen ble forbudt fordi den er avlet fram, mens den nære slektning amstaff (amerikansk staffordshire terrier) hittil har vært lovlig. Rasen ble heller ikke forbudt da Stortinget i mai vedtok ny hundelov. Men nå blir også amstaffen forbudt gjennom forskrift.

- Det tror jeg vi får flertall for tirsdag, subsidiært, selv om Justisdepartementet egentlig ønsker å ha det i lov. Da blir det et forbud. Jeg regner med innen 1. januar 2004, sier justiskomitémedlem Inga Marte Thorkildsen fra Sosialistisk Venstreparti.

Ifølge TV-kanalen blir mange pitbuller i Norge registrert som amstaff. Fordi det er vanskelig å skille de to hunderasene, blir begge to forbudt.

- Politiet har gitt oss klar beskjed om at hvis vi ønsker en effektiv håndhevelse av den allerede forbudte pitbullen, så må vi også forby amstaff. Jeg synes ikke det er noen spesielt enkel avgjørelse, men det er praktiske grunner som var tunga på vektskåla for oss, sier Thorkildsen.

De som allerede har lovlig registrerte amstaffer i Norge, får beholde hundene sine. Men siden det blir umulig å registrere nye amstaffer, betyr dette i praksis et totalforbud mot å avle fram nye valper.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media