Amund-Ragnar får millionerstatning

Helikopterpiloten vant over forsikringsselskapet. - Jeg er blitt allergisk mot lyd, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 31. januar bestemte Jæren tingrett at If Skadeforsikring må betale over to millioner kroner i erstatning til tidligere helikopterpilot Amund-Ragnar Bjerkeseth (61). Flere år med sterk støy i cockpit har gitt ham invalidiserende øresusplager og gjort ham overfølsom for lyder.

- Det er aldri stille i hodet mitt. En støykilde står og går hele tida. Mens andre utvikler allergi mot kjemikalier, er jeg blitt allergisk mot lyd. Før jul prøvde jeg å få med meg en Vamp-konsert, men måtte bare gå. Det sosiale livet mitt er ikke som det var. Jeg trekker meg tilbake. Nå pleier jeg stort sett bare omgang med kolleger som har de samme problemene som meg, sier Bjerkeseth til Dagbladet.no.

Betydningsfull dom

Bjerkeseth er godt fornøyd med den ferske dommen som krever at If Skadeforsikring betaler ham 2 040 144 kroner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og i overkant av 100 000 kroner i ménerstatning.

Avgjørelsen i Jæren tingrett betyr at forsikringsselskapene har erstatningsplikt i saker hvor arbeidstageren har fått tinnitus som kan relateres til arbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer