Amundsen: - Uklokt og skuffende av Solberg å åpne for å hente barn av IS-krigere

Frps Per-Willy Amundsen er skuffet over at statsminister Erna Solberg (H) likevel åpner for å hente barn i IS-områdene hjem til Norge. Svært uklokt, mener han.

SKUFFET: Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen er skuffet over statsministerens snuoperasjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKUFFET: Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen er skuffet over statsministerens snuoperasjon. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NRKs Politisk kvarter tirsdag morgen varslet Solberg at regjeringen likevel jobber med en mulig hjemhenting av foreldreløse barn med norsk tilknytning fra IS-områdene.

Amundsen, som er tidligere justisminister i Solbergs regjering og som nå sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget for Frp, sier han har fått en rekke SMS-er med sterke reaksjoner fra folk i partiet etter Solbergs signaler.

- Folk er rystet, sier Amundsen til NTB.

«Selvskading»

I et intervju med Aftenposten forrige uke brukte Amundsen begrepet «selvskading» om det å hente barna og mødrene som har bodd i IS-områder til Norge. Amundsen mener det blir svært vanskelig å begrense hentingen til foreldreløse barn som Solberg nå åpner for.

- Min frykt er at man åpner en dør som det blir veldig vanskelig å lukke. Barna kan brukes som anker for familiegjenforening. I verste fall kan dette være billetten for IS-krigere til Norge, sier Amundsen.

Han sier det ikke er vanskelig å forstå at man har sympati for små barn som sitter i leire med dårlige forhold, men peker på at skal man åpne for å hente hjem barn, så betyr det barn opp til 18 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer