Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeiderpartiet og Hans Kristian Amundsen

Amundsens brev: «Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld»

Hans Kristian Amundsen tar bittert oppgjør med Kjersti Stenseng.

UMULIG Å FORTSETTE: Hans Kristian Amundsen sa i dag opp sin jobb som sekretariatsleder for Ap i Stortinget. I et oppgjør med partisekretær Kjersti Stenseng og «lommer av ukultur» og ryktespredning forklarer han hvorfor det er umulig å fortsette. Foto: NTB Scanpix
UMULIG Å FORTSETTE: Hans Kristian Amundsen sa i dag opp sin jobb som sekretariatsleder for Ap i Stortinget. I et oppgjør med partisekretær Kjersti Stenseng og «lommer av ukultur» og ryktespredning forklarer han hvorfor det er umulig å fortsette. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under tittelen «Tid for ansvar» skriver nå avgåtte sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen et bittert oppgjør med Ap-sekretær Kjersti Stenseng. Brevet har etter det gått ut til landsstyrets medlemmer. Dagbladet har fått tilgang til brevet.

Amundsen skriver at Ap står overfor en formidabel oppgave med å lukke et vondt kapittel og stake ut kursen «mot en kultur som forener og ikke splitter. Og en politikk for vekst og ny innflytelse. Det er fullt mulig, men forutsetter at alle på Gardermoen virkelig vil det, og strekker seg for å bidra til at Arbeiderpartiet lykkes».

«Mitt bidrag er at jeg slutter som leder for partiets sekretariat på Stortinget. Jeg gjør det for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg.

Analysen er enkel: det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene. Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld for at det er blitt slik. Jeg håper bare at det nå kan bli klima for et tillitsfullt samarbeid mellom ledelsen av sekretariatet på Stortinget og ledelsen av partikontoret på Youngstorget», skriver Amundsen.

Stikk til Ap-sekretærens samboer

Han mener Ap har etterlatt et inntrykk av manglende åpenhet i varslersakene, og mener Ap taper på det. Han kommet med et stikk til Stensengs samboer, Tom Tvedt, som er president i Norges Idrettsforbund.

«Se bare på norsk idrett. Drevet fra skanse til skanse har ledelsen i den flotte bevegelsen tapt tillit som åpenbart har skadet idrettens renommé.

Dette kan vi lære av. Åpenhet biter ikke. Tvert imot: åpenhet bygger lojalitet og gjør organisasjonen trygg og sterk», skriver Amundsen.

Han er uenig i at det finnes en ukultur i Ap, og sier de fleste er hardt arbeidende og lojale mot Ap's verdier. Han sier likevel det finnes «lommer av ukultur, rykter og usannheter som spres for å skade partifeller».

Ryktespredning

«Jeg skal bruke et eksempel som illustrasjon. De siste dagene er jeg kontaktet av to redaksjoner som sier de har mottatt tips om varslersaker mot meg. Den siste lørdag kveld fra Nettavisen:

'Hei. Farid her i Nettavisen. Prøvde å ringe deg. Vi har fått noen tips til redaksjonen ila uken som går på varselsaker mot deg. Det er ønskelig at du tar kontakt i den anledning for imøtegåelse.'

Ikke hørt om slike. Mvh hka», skriver Amundsen til svar.

Han får en ny henvendelse fra samme mediehus,

«For andre gang måtte jeg sjekke med partikontoret. Det var ikke sant nå heller. Det har ikke kommet muntlige eller skriftlige tilbakemeldinger på upassende oppførsel. Men igjen tjente ryktet sin hensikt. Det skapte uro å få så alvorlige beskyldninger inn i stua en lørdagskveld.

Jeg håper alle som har vært med på skitten strid vender hjem til Tillitsmannen av Einar Gerhardsen igjen. I en moderne forståelse inneholder Tillitsmannen alle de verdiene Arbeiderpartiet trenger for å være et sunt og attraktivt miljø; ryddighet, ærlighet og kameratskap», skriver Amundsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!