Arbeiderpartiet og Hans Kristian Amundsen

Amundsens brev: «Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld»

Hans Kristian Amundsen tar bittert oppgjør med Kjersti Stenseng.

UMULIG Å FORTSETTE: Hans Kristian Amundsen sa i dag opp sin jobb som sekretariatsleder for Ap i Stortinget. I et oppgjør med partisekretær Kjersti Stenseng og «lommer av ukultur» og ryktespredning forklarer han hvorfor det er umulig å fortsette. Foto: NTB Scanpix
UMULIG Å FORTSETTE: Hans Kristian Amundsen sa i dag opp sin jobb som sekretariatsleder for Ap i Stortinget. I et oppgjør med partisekretær Kjersti Stenseng og «lommer av ukultur» og ryktespredning forklarer han hvorfor det er umulig å fortsette. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under tittelen «Tid for ansvar» skriver nå avgåtte sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen et bittert oppgjør med Ap-sekretær Kjersti Stenseng. Brevet har etter det gått ut til landsstyrets medlemmer. Dagbladet har fått tilgang til brevet.

Amundsen skriver at Ap står overfor en formidabel oppgave med å lukke et vondt kapittel og stake ut kursen «mot en kultur som forener og ikke splitter. Og en politikk for vekst og ny innflytelse. Det er fullt mulig, men forutsetter at alle på Gardermoen virkelig vil det, og strekker seg for å bidra til at Arbeiderpartiet lykkes».

«Mitt bidrag er at jeg slutter som leder for partiets sekretariat på Stortinget. Jeg gjør det for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg.

Analysen er enkel: det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene. Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld for at det er blitt slik. Jeg håper bare at det nå kan bli klima for et tillitsfullt samarbeid mellom ledelsen av sekretariatet på Stortinget og ledelsen av partikontoret på Youngstorget», skriver Amundsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer