Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Analyser bekrefter Quick-påstander i Therese-saken

Analyser av fragmenter som er funnet nord for Ringentjern i Østfold, kan tyde på at det den svenske seriemorderen Thomas Quick har forklart i avhør om Therese-saken, er riktig, opplyser kriminalsjef Inger-Lise Øverby ved Drammen politikammer til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

THERESE-FUNN? Thomas Quic, svensk seriemorder ... snakket han sant likevel ..?

Arkivfoto

- Funn i analysene av fragmenter som er funnet nord for Ringentjern kan tyde på at Thomas Quick har snakket sant i de siste avhørene, selv om vi ennå ikke kan være 100 prosent sikre, sier kriminalsjef Øverby til NTB.

  Drapsdømte Thomas Quick hevdet først at han dumpet liket av Therese Johannessen i selve Ringentjernet.

Nord for tjernet

Denne forklaringen endret han, etter at politietterforskerne i fjor tømte tjernet uten resultater. I seinere avhør har Quick sagt at han gravde ned liket av Therese i en grus- eller sandvoll ved tjernet.

  Kriminalsjef Inger-Lise Øverby ved Drammen politikammer opplyser nå at de fragmentene som har gitt positive analyseresulater ble funnet nord for tjernet.

  Kriminalsjef Øverby vil i natt ikke bekrefte overfor NTB at det virkelig er spor etter Therese Johannessen som er funnet nord for Ringentjern.

«Stykket opp»

Thomas Quick har forklart at han stykket opp ofrene sine, og at han tok vare på deler av ofrene kropper.

 Tre etterforskere fra Drammen politikammer deltok tidligere i høst i et søk utenfor Falun, hvor politiet undersøkte om Quick hadde samlet levninger fra flere ofre på en «privat kirkegård».

  Dette søket ga ikke spor etter Therese Johannessen.

 Den da ni år gamle jenta forsvant fra sitt hjem i drabantbyen Fjell i Drammen 3. juli 1988.

(NTB)

Hele Norges coronakart