VENTER PRISOPPGANG: Analysesjef Karl-Johan Molnes tror de siste dagers tilbakefall i oljeprisen er midlertidig. Foto: Iván Kverme.
VENTER PRISOPPGANG: Analysesjef Karl-Johan Molnes tror de siste dagers tilbakefall i oljeprisen er midlertidig. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Oljeprisen stiger

Analysesjef tror oljeprisen skal opp til 100 dollar

Analysesjef Karl-Johan Molnes venter en markert oppgang i oljeprisen.

(Finansavisen): - Oljeprisen er på vei mot 100 dollar fatet, og den tiårige amerikanske renten skal til fire prosent. Begge har tatt et steg tilbake i de seneste to ukene, men på sikt vil oppgangen fortsette inntil noe stort blir knust i Kina, Europa eller USA, hevder analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities.

I skrivende stund omsettes et fat Nordsjøolje for 76,32 dollar, ned 0,61 prosent.

Molnes påpeker at utviklingen hittil har skapt problemer for Argentina, Tyrkia og Brasil, mens Spania og Italia har opplevd viktige politiske endringer. Dette er imidlertid relativt små økonomier i global sammenheng, skriver Finansavisen. De største, USA og Kina, står derimot for 29 prosent av verdens BNP, så det er disse landene som i praksis har mest å si.

- Kina har alltid hatt en kapitalistisk kultur, selv om det er pakket inn i en kommunistisk ideologi. Når landets økonomi fikk muligheten til å vokse er det imponerende å se hva de har fått til, forklarer Nornes analysesjef.

Molnes ser Kinas overgang fra en utbyggingsfase til en konsumfase som særlig pregende på verdensøkonomien. Ifølge Finansavisen mener han dette også forklarer hvorfor USA er så ivrig etter å få bedre tilgang til det kinesiske markedet.

- Energisektoren kommer til å trekke Oslo Børs høyere, selv om aksjene ikke er like billige som før. Siden seismikk er det oljeservice-segmentet som reagerer raskest på oljeprisoppgang, er det sannsynligvis her de største kursoppgangene kommer, avslutter Molnes.

Andre økonominyheter:
Andreassen: Renten skal ikke heves markert før år 2100
Ulstein har tapt én milliard på tre år