Analytiker: - Venter en positiv reaksjon for Statoil

Teodor Sveen Nilsen forventer en positiv utvikling for Statoil på Oslo Børs onsdag.

 Leverte over forventning:  Statoil tjente mindre penger, men leverte likevel et justert driftsresultat som overgikk forventningene.
Foto: Marius Vervik
Leverte over forventning: Statoil tjente mindre penger, men leverte likevel et justert driftsresultat som overgikk forventningene. Foto: Marius VervikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar): Statoil leverte et svakere resultat i årets tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

Selskapets inntjening falt fra 14,5 milliarder kroner til 13,7 milliarder kroner.

Omsetningen økte på sin side med litt over tre milliarder kroner, fra 166,7 milliarder kroner i tredje kvartal 2012, til 169,8 milliarder kroner i tredje kvartal 2013.

Over forventning I en fersk rapport skriver analytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank First Securities at Statoil rapporterte et justert driftsresultat i tredje kvartal 2013 som var tre prosent over meglerhusets prognose, og to prosent over konsensus.

Sveen Nilsen mener Statoil leverte et anstendig resultat i kvartalet, og vil ikke gjøre betydelige endringer i sine anslag for selskapet.

- Om noen endringer skal gjøres, så er det å oppjustere resultatet per aksje for 2013 med én til tro prosent, drevet av tallene for tredje kvartal. Men vi fortsetter å tro at markedets forventninger for 2014 og 2015 er for høye, særlig etter OMV-avtalen og endringene på Ormen Lange, skriver analytikeren.

Avtalen det er snakk om var Statoils salg av to britiske oljefelt til østerrikske OMV for 2,65 milliarder dollar i sommer.

Venter oppgang i aksjekursen - Vi forventer en positiv reaksjon for aksjekursen onsdag på mellom 0 og 2 prosent, fortsetter analytikeren.

Meglerhuset opererer med en nøytralanbefaling på Statoil, og et kursmål på 145 kroner.

Statoil stiger onsdag formiddag 0,56 prosent, til 143,80 kroner.

Flere nyheter Statoil tjente mindre
Professor tror Statoil-direktører vil flytte til London
Statoil ilagt bot på 10 millioner for kjemikalieutslipp