Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Analytikere tror Statoil må låne for å betale utbytte

Oljeprisen er mer enn halvert, og Statoil kutter ansatte, men utbytteløftene står ved lag. Flere analytikere tror selskapet må ta opp lån for å betale aksjonærene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Legger man til grunn dagens oljepris på 39 dollar fatet, vil Statoil måtte låne 57 milliarder kroner, mener oljeanalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank til Dagens Næringsliv (DN). Oljeanalytiker John Olaisen tror også selskapet må ta opp lån, men tror det holder med 44,8 milliarder.

Statoil-sjef Eldar Sætre sier målet om å øke det kvartalsvise utbyttet over tid står ved lag. Da han presenterte selskapets kvartalstall i oktober sa Sætre at utbyttepolitikken ikke kommer og går med oljeprisen.

Aksjeanalytikere DN har snakket med, sier utbyttepolitikken ikke står i strid med den pågående sluttpakkerunden. I finansmiljøet mener man det er nødvendig med nedbemanning i selskapet.

- Ja, det er bra. Når man kutter investeringsbudsjettet med 20-30 prosent og aktiviteten er mye lavere, skulle det bare mangle at man ikke kuttet i bemanningen, sier Trond Omdal i Pareto. Også Sveen-Nilsen i Swedbank synes det er fornuftig å tilby sluttpakker til alle og sier det understreker hvor alvorlig situasjonen er i oljebransjen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media