- Anarki, drap, voldtekt og plyndring var oppspinn

Rapportene om kaoset i New Orleans etter orkanen var myter og overdrivelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Anarki, drap, voldtekt og plyndring. Slik var rapportene fra New Orleans etter at orkanen Katrina rammet det sørlige USA. Nå viser det seg at de fleste historiene var overdrivelser og oppspinn.

- Vi har ingen offisielle rapporter om drap. Og ingen rapporter om voldtekt eller seksuelle overgrep, sier politioffiser i New Orleans, Edwin P. Compass III, til New York Times

- Turister blir robbet og voldtatt, og gatene har drevet inn i anarki, sa Compass rett etter at orkanen rammet New Orleans.

Compass innrømmer nå at informasjonen han kom med var basert på annenhåndskunnskap, og sannsynligvis feil.

Frykt, ikke kriminalitet

Det viser seg at frykt hos befolkningen og ansvarlige myndigheter, førte til overdrevne rapporter om vold, kriminalitet og kaos. En rekke vandrehistorier oppsto, og ble referert av mediene.

Også Dagbladet refererte slike historier.

I tillegg ble det svært vanskelig å skaffe til veie riktig informasjon når infrastrukturen i byen brøt sammen. Strøm, telefon og veiforbindelser ble ødelagt av flommen som oppsto i kjølvannet av Katrina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.