«Anastasia Jerusalem» etterlyses i Spania

Ingen politi-tips om den mystiske kvinnen i Bergen fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hordaland politidistrikt håper på hjelp fra spanske aviser i jakten på identiteten til den mystiske kvinnen som kaller seg «Anastasia Jerusalem».

Den identitetsløse kvinnen i 30-40-årene har vært et mysterium for politiet både i Oslo og Bergen siden slutten av juli. Interpol er koblet inn uten at det heller har gitt resultater så langt.

Hordaland politidistrikt sender nå ut pressemelding til flere spanske medier i håp om at saken vil få oppmerksomhet der.

Spansk på europeisk

- Hun snakker godt spansk og brukbart engelsk. Vi har fastslått at det dreier seg om europeisk og ikke søramerikansk spansk - uten at det nødvendigvis betyr at Spania er fødelandet.

Vi samarbeider likevel med den spanske ambassaden og sender i disse tider ut pressemelding til spanske medier, sier informasjonsleder Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt til NTB.

Flere personer har i følge VG Nett forklart at de gjenkjenner Anastasia fra Madrid, men spansk politi har ikke fått noen som bringer identiteten henens.

Kvinnen hevder hun er prinsesse av Jerusalem, og at hun ble bedt til Norge av en prins. Hun har videre forklart at hun reiser rundt i verden i fredsøyemed, for å hjelpe til overalt der det er behov for henne. Men akkurat nå holder «Anastasia» til i Bergen fengsel.

 ANASTASIA JERUSALEM: : Denne kvinnen, som kaller seg Anastasia Jerusalem, ble pågrepet av politiet i Oslo 15. juli i år. Hun ble etter kort tid løslatt mot meldeplikt. 6. november ble hun pågrepet av politiet i Bergen fordi hun ikke overholdt meldeplikten. Politiet ønsker nå hjelp for å få klarlagt kvinnens identitet - også fra spanske medier. Foto: POLITIET
ANASTASIA JERUSALEM: : Denne kvinnen, som kaller seg Anastasia Jerusalem, ble pågrepet av politiet i Oslo 15. juli i år. Hun ble etter kort tid løslatt mot meldeplikt. 6. november ble hun pågrepet av politiet i Bergen fordi hun ikke overholdt meldeplikten. Politiet ønsker nå hjelp for å få klarlagt kvinnens identitet - også fra spanske medier. Foto: POLITIET Vis mer

- Beskytte mot seg selv

- Kvinnen er ikke mistenkt for noe kriminelt, men mangler både reisedokumenter og identitetspapirer. Slik sett er det standard framgangsmåte for identitetsløse utlendinger. Samtidig er hun så godtroende og imøtekommende overfor alt og alle at vi ønsker å beskytte henne mot seg selv. Vi vil ikke at noen skal utnytte henne, sier Hillestad. (NTB).