«Anastasia Jerusalem» hjemme i Spania

Den 45 år gamle kvinnen som har sagt hun er prinsesse av Jerusalem, ble lørdag sendt fra Bergen til hjembyen sin i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45 år gamle kvinnen som har sagt hun er prinsesse Anastasia av Jerusalem, ble lørdag sendt fra Bergen til hjembyen sin i Spania.

Kvinnen har kalt seg «Anastasia Jerusalem», men er av politiet blitt identifisert som Mari Carmen Arocas (45) fra den spanske byen LAlcudia. Lørdag ble hun sendt hjem fra Bergen.

- Hun ble ledsaget på flyreisen fra Bergen til Alicante lørdag av to polititjenestemenn og en psykiatrisk sykepleier. Flyreisen forløp uten problemer og i Alicante ble Mari Carmen Arocas tatt vel imot av helsepersonell, opplyser informasjonsrådgiver Trygve Hillestad i Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Tobarnsmoren forsvant for to og et halvt år siden fra hjembyen LAlcudia. Selv har hun overfor norsk politi hevdet at hun er prinsesse av Jerusalem, og at hun ble invitert til Norge av en prins. Hun ble først pågrepet av politiet i Oslo 15. juli. Deretter ble hun løslatt mot meldeplikt. 6. november ble hun pågrepet av politiet i Bergen fordi hun ikke hadde overholdt meldeplikten. Siden har hun hatt tilhold i Bergen fengsel mens politiet har forsøkt å finne ut hvem hun er.

Hun ankom Norge uten reisedokumenter og uten identitetspapirer. Ved å sammenligne fingeravtrykkene hennes på et ID-kort i Spania med fingeravtrykk tatt i Bergen, ble mysteriet rundt henne endelig løst.

Politiet i Bergen har samarbeidet med den spanske ambassaden i Oslo og ordfører Francesc Signes i LAlcudia om et opplegg for hjemsendelse og ivaretakelse av kvinnen.

Kvinnen ble pågrepet av politiet i Oslo 15. juli i år. Hun ble etter kort tid løslatt mot meldeplikt. 6. november ble hun pågrepet av politiet i Bergen fordi hun ikke overholdt meldeplikten.


(NTB)

IDENTIFISERT: Kvinnen som kalte seg for prinsesse Anastasia av Jerusalem er identifisert som Mari Carmen Arocas (45) fra Spania.
IDENTIFISERT: Kvinnen som kalte seg for prinsesse Anastasia av Jerusalem er identifisert som Mari Carmen Arocas (45) fra Spania. Vis mer