Anatolij Petraskevic (44) funnet død ved tjern i august

Politiet etterforsker saken som drap.

FUNNET DØD:  Anatolij Petraskevic ble funnet død ved Hagatjern i august. Foto: Politiet
FUNNET DØD: Anatolij Petraskevic ble funnet død ved Hagatjern i august. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet har nå identifisert liket som ble funnet nedgravd ved Hagatjern i Nedre Eiker. Den avdøde er Anatolij Petraskevic, en 44 år gammel litauisk statsborger som var bosatt i Røyken på tidspunktet da han forsvant.

Politiet etterforsker saken som drap.

- Det er selvsagt utfordrende å etterforske en hendelse som har skjedd for så lenge siden, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte.
Hun ber personer som kan vite noe om saken om å ta kontakt.

Mannen ble meldt savnet av huseieren der han bodde i desember 2007. På samme tid som mannen ble borte forsvant også bilen hans. Det er en rød Honda Civic DX, med registreringsnummer BN 58000.

VANSKELIG ETTERFORSKNING:  Lensmann i Nedre Eiker Torill Sorte sier at det er utfordrende å etterforske en hendelse som har skjedd for så lenge siden.
VANSKELIG ETTERFORSKNING: Lensmann i Nedre Eiker Torill Sorte sier at det er utfordrende å etterforske en hendelse som har skjedd for så lenge siden. Vis mer

Avdøde ble funnet av en tilfeldig turgåer 14. august.

- DNA-søk i politiet registre ga ingen treff på mannen. Det ble derfor plukket ut aktuelle kandidater fra savnetregisteret. Vi har så innhentet id fra de pårørende som ga treff, opplyser Sorte til Dagbladet.

Av etterforskningshensyn vil ikke politiet si noe om hvordan mannen kan ha blitt drept. Sorte vil heller ikke anslå nærmere når drapet har skjedd.

- Vi har tidligere sagt at han kan ha vært død i opptil 10 år. Det er nå snevret inn ettersom han ble meldt savnet i 2007,sier hun.

HONDA CIVIC: Petraskevics bil, en rød Honda Civic identisk med den på bildet, forsvant samtidlig som ham. Foto: Politiet
HONDA CIVIC: Petraskevics bil, en rød Honda Civic identisk med den på bildet, forsvant samtidlig som ham. Foto: Politiet Vis mer