Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anbefaler å binde boligrente i fem år

Kan bli doblet til 7 prosent om tre år.

 ANBEFALER Å BINDE:   Sjeføkonom Øystein Dørum anbefaler folk med boliglån til å binde renta i fem år. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
ANBEFALER Å BINDE: Sjeføkonom Øystein Dørum anbefaler folk med boliglån til å binde renta i fem år. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnB NORs sjeføkonom Øystein Dørum tror det vil lønne seg å binde boligrenten nå.

Om tre år kan boligrenten være doblet til rundt 7 prosent, tror forbrukerøkonomene i Sparebank 1 og DnB NOR.

Nå går sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR ut og anbefaler at man binder renta dersom man ønsker mer forutsigbarhet, skriver Dagsavisen.

Fem år - Hvis man tror på våre og Norges Banks prognoser, vil det lønne seg å binde renta nå, sier han til Dagsavisen og foreslår en bindingstid på fem år.

Kortere binding enn tre år virker lite fornuftig, mener han. I dag er flytende boliglånsrente på like under 4 prosent, mens man kan binde for fem år til omkring 5 prosent.

- Sikkerhet avgjør Ikke alle er enig med Dørum. Forbrukerøkonom i Sparebank 1 Gruppen, Magne Gundersen, mener man ikke bør vurdere fast eller flytende rente ut fra hva som lønner seg, men ut fra hvilken sikkerhet man er avhengig av.

- Man skal ikke gamble på å binde renta for å tjene penger, men du bør binde hvis du ikke tåler høyere rente enn det du kan binde renta på i dag, sier Gundersen.

(NTB).