Anbefaler å koke drikkevannet i Oslo

Torsdag kveld går Oslo kommune ut med en kokeanbefaling for personer i området Etterstad og Teisen i Oslo. Dette skjer etter at det er blitt gjort funn av parasitten Giardia.

KOKEANBEFALING: Oslo kommune anbefaler å koke drikkevannet i området Etterstad og Teisen. Foto: Oslo kommune
KOKEANBEFALING: Oslo kommune anbefaler å koke drikkevannet i området Etterstad og Teisen. Foto: Oslo kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld opplyser Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune at de har gjort funn av parasitten Giardia ved ett av deres faste prøvepunkter. Dermed går de ut med en anbefaling om at alle i området Etterstad og Teisen koker drikkevannet.

- Dette rammer omkring 8000 personer, som anbefales å koke drikkevannet sitt gjennom helga. Funnet ble gjort i forbindelse med rutinemessige vannprøver som tas fra målepunktet i hele vannettet, sier kommunikasjonssjef Kjetil Bjørnsrud til Dagbladet.

Bjørnsrud opplyser at kokeanbefalingen blir utstedt i påvente av svar på nye prøver av drikkevannet.

Frykter lokal forurensing

Seinest for fire uker siden ble forrige kokeanbefaling sendt ut i samme område. Den gang var kokeanbefalingen forårsaket av funn av Clostridium perfringens.

I pressemeldingen skriver Vann- og avløpsetaten at «dagens funn sett i sammenheng med tidligere funn, tyder på at vi har en lokal forurensing. Ingen andre prøvepunkt i byen indikerer forurensing.»

Ifølge Lommelegen kan parasitten Giardia overleve i vannkilder i uker til måneder. Parasitten smitter gjennom mat og drikke som er forurenset med biter av avføring fra dyr eller mennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer