Anbefaler å selge en aksje og kjøpe en annen

Norges kanskje beste aksjestrateg, Peter Hermanrud i Swedbank First Securities, hiver ut en aksje og tar inn en ny i porteføljen.

AKSJETIPS: Sjefsstrateg Peter Hermanrud, Swedbank First Securities, anbefaler å selge en aksje og kjøpe en annen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
AKSJETIPS: Sjefsstrateg Peter Hermanrud, Swedbank First Securities, anbefaler å selge en aksje og kjøpe en annen. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Swedbank First Securities, med Peter Hermanrud i spissen, anbefaler denne uken Deep Sea Supply. Den havner også i den anbefalte porteføljen, som teller seks aksjer.

Lundin Petroleum er aksjen som forsvinner ut av porteføljen. Den falt 11 prosent i løpet av tiden den var inne i porteføljen.

First anbefaler dermed følgende aksjer: Deep Sea Supply, SpareBank 1 SR-Bank, Subsea 7, SalMar, DNB og Stolt-Nielsen.

Aksjen som har gjort det best den siste uken er Stolt-Nielsen, som er opp 6,6 prosent. Siden den ble tatt inn i varmen 4. desember i fjor har aksjen klatret 41,5 prosent.

Salmar følger like etter med en oppgang på 6,4 prosent den siste uken.

Hermanruds beste Den som har gjort det desidert best av Hermanruds favoritter er likevel SpareBank 1 SR-Bank, som er opp hele 48,6 prosent siden den ble tatt inn i porteføljen. Aksjen har imidlertid falt 1,9 prosent den siste uken.

Meglerhusets portefølje steg 1,7 prosent forrige uke, mens hovedindeksen endte ned 1 prosent.

First-porteføljen er nå opp 19,7 prosent i 2013, mens OSEBX-indeksen har klatret 8,3 prosent.

Les også: Ber investorene satse på John Fredriksen