Anbefaler etterforskning av Berserk-kapteinen

Statsadvokaten i Troms og Finnmark anbefaler at det innledes etterforskning av Berserk-skipper Jarle Andhøy.

UNDER LUPEN Beserk-kapteinen Jarle Andhøy (t.h) risikerer nå å bli lagt under lupen av statsadvokaten i Troms og Finnmark. Her avbildet sammen med Samuel Massie da de ankom flyplassen i Christchurch 24. mars. Foto: Neil Macbeth / Dagbladet
UNDER LUPEN Beserk-kapteinen Jarle Andhøy (t.h) risikerer nå å bli lagt under lupen av statsadvokaten i Troms og Finnmark. Her avbildet sammen med Samuel Massie da de ankom flyplassen i Christchurch 24. mars. Foto: Neil Macbeth / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed går saken videre til Riksadvokaten, som avgjør om lederen for den ulovlige seilasen til Antarktis skal etterforskes, melder VG Nett.

- Vår innstilling er at Troms politidistrikt etterforsker saken, sier førstestatsadvokat Lars Fause.

Norsk Polarinstitutt anmeldte torsdag Andhøy for brudd på meldeplikten og for å ikke ha lovpålagt forsikring da han og mannskapet seilte sør for 60. breddegrad med ekspedisjonsbåten Berserk.

For halvannen uke siden ble et signal fra en nødpeilesender på båten plukket opp av redningstjenestene i Norge og New Zealand. Et søk etter Berserk har vært resultatløst, og båten har trolig forlist i uværet som herjet området da signalet ble utløst. De tre om bord antas omkommet.

Ekspedisjonsleder Jarle Andhøy var i land sammen med 18 år gamle Samuel Massie da båten forsvant: De to tok seg fram til en newzealandsk base ved McMurdo-sundet og ble fløyet til New Zealand. Derfra har det også kommet rapporter om at ekspedisjonen har brutt regler for forurensing og ferdsel i Antarktis.

(NTB)