Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anbefaler ikke felles nødnummer

Det bekrefter justisdepartementet overfor Dagens Medisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Justisdepartementet anbefaler at det ikke etableres et felles nødnummer. Det bekrefter Prosjektleder for Nasjonalt nødnettmeldeprosjekt, Erik Liaklev, overfor Dagens Medisin.

- Vi har hatt en utredning om forbedring i nødmeldetjenesten og i den har vi vurdert ett felles nødnummer. Vi anbefales at dette ikke iverksettes i Norge, sier Liaklev.

Justisdepartementet leverer sin innstilling i desember.

Allerede i mai 2008, i stortingsmeldingen om samfunnssikkerhet, meldte regjeringen at de ønsket å innføre ett felles nødnummer - 112 - og at brann, politi og helsevesen får syv eller åtte felles sentraler rundt i landet.

Forslaget om felles nødnummer 112 vakte sterke reaksjoner fra fagmiljøene.

- Personlig tror jeg det er en helt riktig avgjørelse, et eget medisinsk nødnummer er i Norge klart dokumentert å være tidsbesparende i kritiske situasjoner, leverer høy fagkyndighet og er navet i en velsmurt overlevelseskjede i tusenvis av situasjoner — hver eneste dag og hvert eneste år, sier lege Mads Gilbert til Dagens Medisin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling