Anbefaler munnbindbruk

Fredag klokken 11.00 holder regjeringen coronapressekonferanse. I forkant av dette har Helsedirektoratet sendt inn hvilke tiltak de anbefaler.

PRESSEKONFERANSE: Regjeringen holder pressekonferanse fredag kl.11.00. Foto: Berit Roald
PRESSEKONFERANSE: Regjeringen holder pressekonferanse fredag kl.11.00. Foto: Berit Roald Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helsemyndighetene har publisert sine faglige råd, som de har levert til regjeringen.

- Dersom tiltakene som innføres i kommunene ikke er tilstrekkelig, risikerer vi kapasitetsbrist, skriver Helsedirektoratet.

- Vi vurderer at utviklingen er alvorlig, og at vi risikerer å komme i en situasjon med kapasitetsbrist i helsetjenesten.

Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen fredag klokken 11.00. Følg pressekonferansen på Dagbladet TV.

I Helsedirektoratet anbefaler å innføre råd om munnbind hvis det ikke er mulig å holde en meters avstand innenførs.

Videre anbefaler de også å gjeninnføre karantenekravet for husstandsmedlemmer.

Helsedirektoratet mener coronasertifikatet kan tas i bruk av fullvaksinerte over 16 år, ikke delvaksinerte. Det kan brukes på arrangementer og serveringssteder.

Coronasertifikatet kan også brukes på treningssenter og i svømmehaller, kommer det fram i direktoratets faglige grunnlag til regjeringen.

Der kommer det også fram at helsemyndighetene er skeptiske til om negativ test kan inngå i sertifikatet, noe flere har trukket fram som nødvendig ut fra et rettferdighetsprinsipp.

- Det forventes størst smittereduserende effekt dersom testing ikke inngår som alternativ. Politiske avveininger, hensyn til forskjellsbehandling og å unngå «vaksinasjonspress» tilsier at andre hensyn også kan veies inn. Dersom testing skal inngå, må det gjøres avklaringer rundt testriggen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer