Anbefaler nye boligkjøpere å tenke seg om to ganger

Men Kyrre Aamdal i DNB Markets tror ikke dette er starten på en større korreksjon.

BOLIGPRISENE: Eiendomsmegler Anders Langtind tror festen i boligmarkedet er over for denne gang. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
BOLIGPRISENE: Eiendomsmegler Anders Langtind tror festen i boligmarkedet er over for denne gang. Foto: Ivan Kverme/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Torsdag kom boligprisene for juli, som viste et fall på 2,1 prosent.

Boligprisene falt for andre måned på rad og fallet i juli var det største i juli siden 2008, skriver Finansavisen i dag.

Nedgangen var størst for rekkehus og eneboliger med en nedgang på henholdsvis 3,7 og 2,5 prosent i juli, mens leiligheter var ned 1,2 prosent.

Skylder på bankene - Altfor mange spekulanter har trodd at det er mulig å tjene 10 prosent i året på bolig. Rådet mitt til førstegangskjøpere nå er å tenke seg om to ganger, i hvert fall hvis tidshorisonten bare er to - tre år, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Eie til avisen.

Langtind legger mye av skylden for den voldsomme prisveksten på finansnæringen, som har kjempet om boliglånskundene.

- Bankene har sett på boligutlån som en trygg havn og finansiert en stor del av prisoppgangen. Markedet har vært finansielt drevet de siste to - tre årene, sier han.

Pristopp neste år? Kyrre Aamdal i DNB Markets tror ikke nedgangen i juli er starten på en større korreksjon.

- Vi venter at vi er i ferd med å få en utflating og deretter en forsiktig nedgang, sier han, med henvisning til meglerhusets anslag om en nedgang på 1,5 og 1 prosent i henholdsvis 2015 og 2016, sier Aamdal til Finansavisen.

Han tror boligmarkedet når en pristopp tidlig neste år.

Les også: Sjekk hvordan boligprisene har utviklet seg der du bor