Coronaviruset:

Anbefaler nye karanteneregler

Endring i karantenereglene, mulige skjenke-lettelser og gult nivå i videregående skole. Her er helsemyndighetenes anbefalinger til regjeringen.

Regjeringen holder pressekonferanse om coronasituasjonen klokken 19. Sammen med statsrådene skal sta... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helsedirektoratet anbefaler nye karanteneregler.

Det skriver de i sitt faglige grunnlag til helsedepartementet, som ble publisert to timer før regjeringen skal holde pressekonferanse om coronatiltakene.

De anbefaler blant annet et testregime i stedet for smittekarantene for både husstandsmedlemmer og tilsvarende nære og for øvrige nærkontakter.

For øvrige nærkontakter anbefaler både Helsedirektoratet og FHI en anbefaling om test tatt tre og fem dager etter nærkontakt med smittet person.

I tillegg er det viktig med god symptomobservasjon i 10 dager, og at man blir hjemme og tester seg ved symptomer, skriver helsedirektoratet.

Vil kreve millioner av tester

Helsedirektoratet anbefaler at det blir mulig for husstandsmedlemmer å erstatte smittekarantene med et testregime med daglige tester i fem dager. I tillegg bør man bruke munnbind innendørs på offentlig sted, unngå store sammenkomster og arrangementer og følge godt med på om man får symptomer.

Ved symptomer skal man holde seg hjemme og teste seg. Dersom nærkontaktene utsettes for kontinuerlig smitteksponering, anbefaler Helsedirektoratet at det innføres en karanteperiode på fem dager før testregimet startes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer