Nederland:

Anbefaler single å skaffe fast «sexkompis»

Nederlandske helsemyndigheter skriver på nettsidene sine at de forstår at single også trenger fysisk kontakt. Derfor anbefaler de å skaffe seg en fast sexkompis.

STENGT: En rekke strippeklubber i Amsterdams «Red Light District» måtte stenge på grunn av coronarestriksjonene. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB scanpix
STENGT: En rekke strippeklubber i Amsterdams «Red Light District» måtte stenge på grunn av coronarestriksjonene. Foto: Piroschka van de Wouw / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Karantene, isolasjon og regler om å holde avstand gjør at man ikke kan ha sex med andre enn de man bor sammen med.

Det gjør det vanskelig for single, men nå har nederlandske helsemyndigheter kommet med en serie råd for dem som ikke har en fast partner.

- Det er forståelig at du som singel også ønsker å ha fysisk kontakt, skriver det nasjonale helseinstituttet i Nederland RIVM på sine nettsider.

De oppfordrer likevel til å være forsiktig, så man ikke bidrar til å spre coronaviruset i samfunnet.

Flere partnere - større smitterisiko

Helseinstituttet anbefaler på generell basis å holde halvannen meters avstand, men skriver at dersom man har en kjæreste som man ikke bor med, men uansett tilbringer mye tid sammen med, så utgjør ikke sex noen ytterligere risiko for smitte.

Ett av forslagene for single er å skaffe seg en fast person å ha sex med, altså det helseinstituttet omtaler som en «kosekompis» eller «sexkompis». Dette er forutsatt at man ikke har symptomer på coronasmitte.

- Gjør gode avtaler med denne personen om hvor mange dere møter. Jo flere man møter, jo større er risikoen for å spre coronasmitte, skriver RIVM.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer