Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anbefaler tre politi- helikoptre på Østlandet

Disse skal brukes i Oslo og på det sentrale Østlandet.

Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny rapport utarbeidet for Politidirektoratet anbefales det at politiet skaffer tre nye politihelikoptre.

Helikoptrene skal ha bedre transportkapasitet enn dagens helikoptre. De to helikoptrene politiet i Oslo har i dag har ingen reell transportkapasitet.

Det kommer fram i en utredning som ble levert til Politidirektoratet mandag. Rapporten er skrevet av konsulentselskapet Metier på oppdrag fra politiet. Bakgrunnen for utredningen er anbefalingene fra 22. juli-kommisjonen som etterlyste en robust politihelikoptertjeneste i Oslo.

- Konklusjonene i rapporten er av stor betydning. Den tydeliggjør begrensningene i kapasitet som vi har med dagens helikoptertjeneste, samtidig som den gir oss klare anbefalinger for hvordan vi skal få en robust tjeneste på det sentrale østlandsområdet, sier avdelingsdirektør for beredskap og krisehåndtering i Politidirektoratet, Kaare Songstad.

Hovedformålet til helikoptertjenesten er å bedrive søk, observasjon og overvåking fra luften. I tillegg er det ønskelig at helikoptrene også kan kunne benyttes til å transportere innsatspersonell.

Andre hensyn er at helikoptrene må ha god rekkevidde og fart, samtidig som de må ha lavest mulig støy av hensyn til at de opererer i tettbygde strøk.

- Vi skal nå vurdere rapportens innhold, før politidirektøren i løpet av våren 2014 skal ta stilling til valg av konsept. Dette haster, da anskaffelsesprosessen av nye helikoptre er tidkrevende. Det vil uansett ta flere år før nye helikoptre kan være på plass, sier Songstad.

(NTB)