- Anbefalte dem å søke ly i en havn i nærheten

Marineskipet «Wellington» hadde kontakt med «Berserk» mandag. Da diskuterte de værforholdene.

SENDTE NØDSIGNAL:  Hovedredningssentralen mottok nødsignal fra Berserk i går morges. Foto: Wildvikings.com/NRK
SENDTE NØDSIGNAL: Hovedredningssentralen mottok nødsignal fra Berserk i går morges. Foto: Wildvikings.com/NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hovedredningssentralen Nord-Norge mottok nødpeilersignal fra «Berserk» 0522 i går morges. Seilbåten, som er kjent fra flere TV-serier, er fortsatt savnet i Sørishavet. «Berserk» hadde kontakt med marineskipet «Wellington» på mandag.

- De diskuterte vær og liknende. Wellington anbefalte dem å søke ly i en havn i nærheten, Horse Shoe Bay, sier pressemedarbeider Geir Mortensen ved hovederedningssentralen Nord-Norge til Dagbladet.

Han sier Horse Shoe Bay ligger ti nautiske mil fra der nødsignalet fra Berserk ble mottatt klokka 0522 i går morges. Signalet kom fra Rossbukta, om lag 18 nautiske mil nord (33 kilometer) for Scott-basen i Antarktis.

- Måtte returnere Wellington var i går inne og søkte etter seilbåten.

- De måtte returnere til New Zealand i dag, fordi de ikke hadde nok drivstoff til å fortsette søket, sier Mortensen. Skipene «Steve Irwin» og «Professor Kromov» er på vei inn til området. Det er anti-hvalfangst aktivistene i skuta «Steve Irwin» som nå er nærmest stedet der nødpeileren fra «Berserk» ble utløst.

Det er forventet at «Steve Irwin» vil være framme i 20-tida norsk tid i kveld. Kaptein Paul Watson sier værforholdene er svært tøffe i området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer