Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Anbefalte fettsuging av normalvektige 18-åringer

Rådet for legeetikk gir en plastikkirurgisk klinikk kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to 18 år gamle jentene oppsøkte i fjor klinikken for å få en gratis konsultasjon. Begge forteller at de drømte om å få en «perfekt sommerkropp» og derfor forhørte seg om fettsuging.

Rådet for legeetikk har gitt jentene fullt medhold i at klinikkens lege har opptrådt kritikkverdig.

Han anbefalte den første jenta å ta fettsuging av både magen og sidefettet. Jenta betalte 35.000 kroner for inngrepet, som ble gjennomrørt på et tidspunkt da hun hadde en kroppsmasseindeks (BMI) på 23,5.

BMI er et mål på overvekt som tar utgangspunkt i forholdet mellom høyde og vekt, og en BMI mellom 18,5 og 24,9 regnes som normalvektig.

Også den andre 18-åringen fikk anbefalt fettsuging av legen. Hun betalte 41.000 kroner for fettsuging av yttersiden av lårene. Den 172 centimeter høye jenta veide da 66 kilo.

- De er myndige, men kirurgen har et eget ansvar for å vurdere om dette på sikt er i pasientens interesse, og om det er tilrådelig. Ungdom har ofte et dårlig selvbilde og er veldig opptatt av eget utseende. Rådet er å bruke mer tid på informasjon og diskusjon, og kanskje heller be unge mennesker vente og se, sier Leder for Rådet for legeetikk, professor Trond Markestad, som til daglig jobber ved Haukeland universitetssjukehus.

Rådet konkluderer med at klinikkens lege har brutt flere bestemmelser i Etiske regler for leger, der det blant annet heter at man skal verne menneskers helse, ivareta pasientens interesse og integritet, behandle pasienten med omsorg og respekt, og ikke utnytte en pasient økonomisk.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media