ANC feirer i Sør-Afrika

Vinner trolig valget med stor margin.

FEIRER: ANCs Jacob Zuma ville ikke ta seieren på forskudd, selv om partiet leder valget med klar margin. Han deltok likevel i feiringa. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / ALEXANDER JOE
FEIRER: ANCs Jacob Zuma ville ikke ta seieren på forskudd, selv om partiet leder valget med klar margin. Han deltok likevel i feiringa. Foto: Scanpix/AFP PHOTO / ALEXANDER JOEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere tusen tilhengere av regjeringspartiet ANC feiret i Sør-Afrika natt til søndag. De foreløpige resultatene tyder på at partiet vinner valget på ny nasjonalforsamling med stor margin.

Mange danset i partihovedkvarteret i Johannesburg sammen med partileder Jacob Zuma, som etter alt å dømme blir landets neste president.

Zuma selv danset og sang, samtidig som han understreket at det endelige resultatet av valget ennå ikke var klart.

Det var imidlertid ikke lenger noen tvil om at ANC ville ende opp som seierherre. Da 60 prosent av stemmene var talt opp, lå partiet på 67 prosents oppslutning.

Det viktigste opposisjonspartiet, Den demokratiske alliansen, lå an til å få 16 prosent av stemmene, mens ANC-avhopperne i COPE hadde fått litt over 7 prosent av de opptalte stemmene.(NTB)