Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

ANC vil stanse sannhetskommisjonens rapport

Regjeringspartiet ANC i Sør-Afrika vil stanse rapporten fra sannhetskommisjonen som har gransket overgrep under apartheid-tiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ANC, den tidligere frigjøringsbevegelsen i Sør-Afrika, raser over innholdet i Sannhetskommisjonens rapport. Partiet reagerer på kommisjonens beskrivelser av vold utført av ANC.

Lekkasjer i pressen viser at kommisjonen gjør ANC ansvarlig for overgrep som tortur og summariske henrettelser. ANC liker ikke å bli satt i bås med Nasjonalistpartiet og statsterroren under apartheidregimet.

Rapporten skulle etter planen ha vært levert til president Nelson Mandela ved en seremoni i morgen. Men ANC (Den afrikanske nasjonalkongress) forsøkte i siste liten å hindre at den blir offentliggjort.

ANC-talsmannen Thabo Masebe opplyste at en domstol skulle ta stilling til saken senere i dag.

Fjernet kritikk

Sannhetskommisjonen måtte tidligere på dagen fjerne kritikk mot Sør-Afrikas siste hvite president F.W. de Klerk i den endelige rapporten fordi de Klerk gikk til domstolene.

ANC innrømmet i dag at partiet ville forsøke å oppnå samme resultat som de Klerk, som i første omgang har fått utsatt offentliggjøringen av rapporten til 4. mars neste år.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling