BOLIG: Andelsleiligheten i Toftes gate i Oslo fikk fart på budrundene. Foto: EiendomsMegler 1 - Signatur
BOLIG: Andelsleiligheten i Toftes gate i Oslo fikk fart på budrundene. Foto: EiendomsMegler 1 - SignaturVis mer

Andelsleilighet smalt 600.000 kroner over takst

- Mange sa de hadde ventet på et objekt med sjel og sjarm, sier megler Fredrik Buer Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): - Folk sier det er mange «kjedelige» objekter på markedet nå, og flere av budgiverne her sa de hadde ventet lenge på et objekt med sjel og sjarm, sier Fredrik Buer Moe til Hegnar.no.

Megleren hos Eiendomsmegler 1 Signatur i Vika i Oslo la nylig ut en 3-roms toppleilighet over to plan (4. og 5. etasje) i Toftes gate på Grünerløkka. Sentralt og fint, på to plan, med vestvendte terrasse og sol hele dagen.

600.000 kroner over takst Leiligheten har verken heis eller garasje. Gaten den ligger i er heller ikke blant bydelens mest attraktive, og er i tillegg nokså trafikkert.

Det er også verdt å merke seg felleskostnadene på 5.900 kroner måneden. Fellesgjelden er liten, men følger ikke med individuell nedbetalingsordning (IN-ordning).

Leiligheten med P-rom (primærrom) på 76 kvadratmeter ble priset til 3,6 millioner, men da budrunden var over sto Buer Moe igjen med en salgssum på spreke 4,2 millioner kroner - 600.000 kroner over prisantydning.

Tar vi med fellesgjelden på knappe 100.000 kroner, fikk selger drøye 56.000 kroner per kvadratmeter.

- Uro rundt andelsleiligheter borte Buer Moe kan fortelle om «kjempestor interesse» med rundt 40 personer på visning, samt 5-6 budgivere «som dro på» med 100.000 kroner i budrundene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette mener jeg viser at usikkerhetsmomentene som svirret rundt andelsleilighetene for en stund tilbake er borte. Fokuset nå er at du slipper dokumentavgiften, fortsetter megleren.

Han ble overrasket av interessen, men ikke så mye over prisen

- Jeg forventet at det kom bud og at de ville dra oppover, men en vet jo aldri hvor det stopper, sier Buer Moe til Hegnar.no.

  Ville ha solgt 2-roms i juli - Mange meglere sier markedet er selektivt. Hva sier du?
- Jeg vil si at markedet har vært generelt bra, både gjennom våren og starten av sommeren. Det aller meste går etter første runde, og ganske høyt i pris.

- Det avhenger litt av hvordan taksten er satt, men gjengangeren er at salgene skjer over takst. Dette lover også bra foran høsten, sier Buer Moe.

BOLIG: Andelsleilgheten i Toftes gate på Grünerløkka i Oslo gikk 600.00 kroner over takst.  Foto: EiendomsMegler 1 - Signatur
BOLIG: Andelsleilgheten i Toftes gate på Grünerløkka i Oslo gikk 600.00 kroner over takst. Foto: EiendomsMegler 1 - Signatur Vis mer

- Er sommerstemningen i ferd med å senke seg over markedet?

- Fellesnevneren er at juli blir roligere. Men skulle jeg ha solgt en 2-romsleilighet nå, ville jeg ha brukt juli-markedet, sier megleren.

- Færre boliger ligger for salg. Tilbudet blir vel halvert i forhold til det som ligger ute nå. Samtidig trekker folk til byen for å jobbe eller studere. De trenger gjerne en bolig raskt, og er villig til å strekke seg lenger enn vanlig, legger han til.

- Det er en litt falsk innbilning at juli-markedet er så dårlig. Juli kan være muligheten for dem som faktisk ikke er i utlandet i sommer. Å trekke boligen fra markedet før juli er kanskje ikke det smarteste du gjør, for plutselig kommer det en kjøper, avslutter megleren i Eiendomsmegler 1 overfor Hegnar.no.

Flere nyheter  Meglerens prosjekt var fullt av feil - ble dømt til å betale kjøperne 2,2 mill.
Kjøpt bolig med feil? Dette kan du kreve selger for
8,9 milliarder kroner i eiendomsskatt i fjor

BOLIG:  2. plan i leiligheten i Toftes gate. Foto: EiendomsMegler 1 - Signatur
BOLIG: 2. plan i leiligheten i Toftes gate. Foto: EiendomsMegler 1 - Signatur Vis mer