Anders (21) overtok showet etter Beckham

- Jeg har ikke vært med på skolerevy en gang. Superhemmelig rolle for en milliard tv-seere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Du er sannsynligvis en av en milliard tv-seere over hele kloden som fulgte David Beckham under OLs avslutningsseremoni. Da er sannsynligheten stor for at du også så den unge mannen i rødt etter Beckham på flytrappa høyt hevet over 90 000 tilskuere i Fugleredet.

Men det er mikroskopisk sjanse for at du gjenkjente Anders Nordøy Snellingen.

21-åringen fra Tromsø var den best bevarte norske OL-hemmeligheten fram til gigantseremonien i går.
 

- Jeg har aldri stått på en scene i mitt liv, ikke engang i en skolerevy. Så kommer jeg inn på denne arenaen med 90 000 mennesker - det var helt ekstremt, sier den ukjente OL-figuren til Nordlys.

Superhemmelig

21-åringen måtte avlegge løfte om å holde sin hovedrolle under seremonien superhemmelig.

Bare moren Tone Nordøy og kjæresten Kristin Skar Forseth hjemme i Tromsø hadde peiling på hva som skulle skje sammen med svært få andre.
 

- Alt har vært så hemmelig. Alt jeg visste var at han skulle inn rett inn etter David Beckham, som representerte neste OL-sommerby London, sier mor Tone Nordøy til Nordlys. Og drar en symbolsk linje fram til Tromsø i 2018.

 OL-HEMMELIGHET FRA TROMSØ:  Anders Nordøy Snellingens OL-opptreden var så hemmelig at navnet hans ikke lot seg finne i detaljeprogrammet for avslutningsseremonien. - En idrettsmann heises opp i stigen for å slukke OL-ilden, skriver de internasjonale bildebyråene i sin tekst til bildet der Anders og to andre utvalgte ungdommer fra Romania og Afrika troner over 90 000 tilskuere i Fugleredet. Foto: FRANK ROBICKON/EPA/SCANPIX.
OL-HEMMELIGHET FRA TROMSØ: Anders Nordøy Snellingens OL-opptreden var så hemmelig at navnet hans ikke lot seg finne i detaljeprogrammet for avslutningsseremonien. - En idrettsmann heises opp i stigen for å slukke OL-ilden, skriver de internasjonale bildebyråene i sin tekst til bildet der Anders og to andre utvalgte ungdommer fra Romania og Afrika troner over 90 000 tilskuere i Fugleredet. Foto: FRANK ROBICKON/EPA/SCANPIX. Vis mer

Historien bak Tromsø-guttens sentrale rolle i en av tidenes tidenes mest sette direkteprogram på tv, er like logisk som den er eventyrlig. Anders Nordøy Snellingen har studert kinesisk i Beijing i to år.

- Jeg bare var meg sjøl

Faren Torkil Snellingen bor også og jobber i den kinesiske hovedstaden.

Faren er venn med en kinesisk musiker og komponist som jobbet med seremoniene for de olympiske lekene, og dermed åpnet dørene seg for audition.

- Jeg bare var meg sjøl og presenterte meg for regissørene på kinesisk, sier 21-åringen, som har vært med på intense forberedelser fram til showet i Fugleredet.

Han ”vant” audition sammen med ei jente fra Romania og en ung mann fra Afrika til å overta showet etter Beckham med en tradisjonell kinesisk papirrull som symbol på at OL-stafetten går videre.  Idet Anders rullet papirrullen sammen, var Beijing-lekene over og OL-ilden ble slukket.

Anders (21) overtok showet etter Beckham
RULLER SAMMEN: Anders Nordøy Snellingen fra Tromsø og to andre ungdommer fra Romania og Afrika setter punktum for Beijing-OL ved å rulle sammen en papirrull på tradisjonelt kinesisk vis.
KICKOFF LONDON 2012: David Beckham hadde hovedrollen under avslutningsseremonien i Fugleredet i Beijing - før Anders fra Tromsø overtok.