Anders (24) og Michael (33) ble overfalt fordi de holdt hender

- Dette er en muslimsk bydel, sa gjerningsmannen før han gikk til angrep på det homofile paret.

PÅ ÅSTEDET: Anders Rasmushaugen (24) (t.v) og Michael Eimstad (33) ble trakkasert og angrepet på Grønland i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
PÅ ÅSTEDET: Anders Rasmushaugen (24) (t.v) og Michael Eimstad (33) ble trakkasert og angrepet på Grønland i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Anders Rasmushaugen (24) og Michael Eimstad (33) er kjærester. I tre år har de bodd sammen i en leilighet på Grønland i Oslo.

På vei hjem i 23.30-tida søndag 9. august, etter en konsert på Operaen og middag på Hell´s Kitchen, gikk de hånd i hånd langs veien, like ved der de bor.

- Plutselig kom en mann i 40-årene bort til oss, unnskyldte seg og spurte om vi snakket norsk. Deretter spurte han «hva er det for noe», mens han pekte på hendene våre, forteller Anders.

Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse, ga klart uttrykk for at han ikke tolererer åpenlys homofil kjærlighet.- Han sa: Det der liker jeg ikke. Dette er en muslimsk bydel.

Paret fortsatte å gå rolig oppover fortauet i retning leiligheten sin, hånd i hånd. De uttrykte noe sånt som «ærlig talt» eller «vet du hva» i retning gjerningsmannen.

- Vi rakk ikke gå mer enn fire, fem meter før mannen kom etter og sparket meg hardt bakfra. Jeg er fremdeles øm bak på låret der han traff, sier Anders.

- Ingen planlagt aksjonHan sier han ble mer sint en redd, snudde seg, gikk mot mannen og spurte om hva han het. Samtidig tok kjæresten Michael opp sin mobiltelefon for å ringe politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer