VENTER: Letemannskaper venter i dag på klarsignal til å gjenoppta letingen etter de tre savnede, som igår ble avblåst på grunn av stor skredfare. Foto: Rune Alexandersen
VENTER: Letemannskaper venter i dag på klarsignal til å gjenoppta letingen etter de tre savnede, som igår ble avblåst på grunn av stor skredfare. Foto: Rune AlexandersenVis mer

Anders (31), Robert (39) og Børge (36) bekreftet savnet i skred på Senja

Politiet bekrefter identiteten til de tre som trolig omkom i skred igår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at det var Børge Gundersen som sammen med brødrene Anders og Robert Mortensen som ble tatt av skred igår.
Gundersen er født i 1976, mens brødrene Anders og Robert Werner Mortensen er født i henholdsvis 1981 og 1973.

- To ras
Politiet er sikre på at de tre er tatt av ras, melder politimester Ole B. Sæverud i en pressemelding.

De tre er trolig tatt i to forskjellige ras.

- Observasjoner på stedet tilsier at det har gått to ras i det samme området, og at de tre er tatt i to omganger, heter det. Sæverud opplyser at det er sannsynlig at raset gikk noen timer før politiet fikk melding om raset tirsdag ettermiddag.

Naturinteresse
Ordører Guttorm Nergård sier at de tre hadde en sterk interesse for naturen.

- Det var livet deres. Dette er tre gutter som har foreldrenes hytter i den fineste dalen som tenkes kan. I det miljøet har de tre guttene vokst opp og lært å bruke naturen, sier Nergård til Dagbladet.

Han forteller at han kjente Anders Mortensen personlig.
- Jeg var lærer for ham da han gikk ut av niende klasse. Vi har hatt kontakt og har prates når vi har møttes, sier han til Dagbladet.

Ferdselsforbud
Politioverbetjent Steingrim Ovesen forteller at det vurderes fortløpende om ferdselsforbudet inn til skredområdet skal oppheves.

- En skredekspert fra Norges Geotekniske Institutt, NGI, er på vei inn for å gjøre den vurderingen, sier han til Dagbladet nå i ettermiddag.
Han sier at letemannskaper vil kunne være på plass i løpet av et par timer fra de kalles inn.