Anders (65) får ikke utbetalt sykepengene sine

Nå politianmelder han Nav.

SINT: Sykemeldte Anders Heyerdahl (65) synes det er uhørt at han ikke har fått sykepenger fra Nav. Nå politianmelder han Staten. Foto: Asle Hansen
SINT: Sykemeldte Anders Heyerdahl (65) synes det er uhørt at han ikke har fått sykepenger fra Nav. Nå politianmelder han Staten. Foto: Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 26. januar i år ble Anders Heyerdahl (65) sykmeldt fra jobben i lydbokfirmaet Dig2go. Forverrede kroniske fantomsmerter etter en skulderamputasjon i 1972, og overbelastning av den friske venstrearmen er årsak til sykmeldingen.

Heyerdahl har, som loven forutsetter, mottatt en utbetaling fra sin arbeidsgiver i starten av sykeperioden. Men fra Nav Bærum trygd har han ennå ikke fått ei krone i sykepenger. Det gjør 65-åringen eitrende forbannet.

- Hvis jeg ikke betaler parkeringsboten eller tv-lisensen min, kommer de hurtig på døra med inkassokrav. At jeg ikke har fått trygdepengene mine bryr ikke kreditorene seg om, sier Anders Heyerdahl.

Dro til politietNå politianmelder han Nav for tjenesteforsømmelse. Dagbladet.no var i går med da Heyerdahl dro til Bærum politistasjon. De hadde vanskeligheter med å hjelpe han med anmeldelsen på grunn av datatrøbbel. Han ble anmodet om å utforme et skriv hvor det strafferettslige grunnlaget for anmeldelsen framkommer. Anders Heyerdahl leverer anmeldelsen over helga.

- Jeg gjør ikke dette for min egen del, men for alle som opplever at dagpengene eller sykepengene ikke kommer. Vi som har betalt skatt og oppført oss ordentlig, skal ikke bli møtt med dette, sier 65-åringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer