MIDDAGSGJEST: Justisminister Anders Anundsen er med på middagen med partilederne fra de to regjeringspartiene og de to samarbeidspartiene i kveld. Foto: Jacques Hvistendahl
MIDDAGSGJEST: Justisminister Anders Anundsen er med på middagen med partilederne fra de to regjeringspartiene og de to samarbeidspartiene i kveld. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Anders Anundsen i samtaler om asylbarna i kveld

Kan tyde på at en løsning er nær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Anundsen har i kveld vært med på samtalene om asylbarna med statsminister Erna Solberg, Frp-leder Siv Jensen og lederne for de borgerlige støttepartiene, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide.

Justis-og beredskapsministeren har vært med i drøftingene av asylbarnsaken i statsministerboligen i Parkveien sammen med de fire partilederene. Det bekrefter politisk rådgiver André Kolve i Justisdepartementet overfor Dagbladet.

Det at Anundsen er tilstede i forhandlingene er et tegn på at det kan nærme seg en løsning som alle parter kan leve med.    

Partilederne i regjeringen og støttepartiene møttes til middag i statsministerboligen ved 1930-tida. Der var den betente asylbarnsaken et tema. Kravet fra samarbeidspartiene i KrF og Venstre er en ny, individuell behandling av sakene til lengeværende asylbarn som ble sendt ut av Norge i andre halvår i fjor.

5c-møte Middagen i kveld er et såkalt 5c-møte, som partilederne i regjeringspartiene og støttepartiene ofte har den første mandagen i måneden. På grunn av påsken, ble middagen satt til i dag. Asylsaken vil bli diskutert under middagen, bekrefter flere av deltakerne.

Men det er tvilsomt om det kommer til noen løsning under middagen i kveld:

Kilder Dagbladet har vært i kontakt med i ettermiddag mener det er helt usannsynlig at Frp-leder Siv Jensen vil inngå en bindende avtale med de tre andre partilederne om ny behandling av asylbarnsøknadene uten å forankre avtalen i Fremskrittspartiets stortingsgruppe.

Derfor har kildene ingen tro på at Høyre og Frp vil forplikte seg overfor KrF og Venstre allerede under kveldens middag i Statsministerboligen.

- Optimist KrF-leder Knut Arild Hareide opplyste at partene hadde en skisse til løsning på bordet før de gikk inn til middagen. Men han mente at det måtte betydelige endringer til.

KrFs innvandringspolitiske talsmann Geir Toskedal var mer positiv da Dagbladet snakket med ham i kveld.

- Regjeringen kom med et utkast som jeg ble gjort kjent med i ettermiddag. Vi og Venstre har laget et tilsvar, som de har med til middagen, sa Toskedal (KrF) til Dagbladet i 21.50-tida.

- Jeg mener at avstanden var av en slik karakter at det skal være mulig å bli enige i kveld.

IKKE FORNØYD: KrF-leder Knut Arild Hareide sa på vei inn til middagen at de har fått skisse til løsning for asylbarna, men at det må betydelige forbedringer til før han er fornøyd.Foto: 
Nina Hansen / Dagbladet
IKKE FORNØYD: KrF-leder Knut Arild Hareide sa på vei inn til middagen at de har fått skisse til løsning for asylbarna, men at det må betydelige forbedringer til før han er fornøyd.Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer