Anders Anundsens «propagandafilm» kostet skattebetalerne 50 000 kroner

TV 2 fikk 7 000 og NRK 13 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justisdepartementets «propagandafilm» med Anders Anundsen i spissen har kostet skattebetalerne 50 000 kroner. Det melder Dagsavisen.

7 000 av kronene gikk til bruk av TV 2s TV-klipp, og 13 000 kroner til bruk av NRKs TV-klipp, får Dagbladet opplyst av departementet. Det var i går kveld at en 32 minutter lang video ble publisert på regjeringens nettsider. Justisminister Anders Anundsen figurerer som journalist og spør sine underordnede, deriblant politifolk, om de tiltakene regjeringen har fått til.

NRK og TV 2 fikk penger Anundsen åpner videoen slik:

«En av de tingene som er mest frustrerende som politiker, er at media ofte er veldig opptatte av å finne de negative vinklingene på sakene. Derfor har vi laget en egen film, som skal fokusere på hva regjeringen mener er viktig for å sikre din trygghet. (...) Vi skal snakke om det på vår måte, ikke med de vinklingene som NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet ønsker å kjøre.»

Se videoen øverst i saken.

Totalt har det kostet 50 000 kroner å lage filmen, bekrefter justisdepartementet overfor Dagbladet. Departementenes servicesenter (DSS) produserte filmen til en kostnad på 30 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.