Anders Behring Breivik (32) tatt etter massakrene

Anders Behring Breivik er mistenkt for både bombeangrepet og skytemassakren på Utøya. Han framstår som høyreradikal, er frimurer og skal ha hatt flere våpen.

AKSJON I NATT: Bevæpnet politi tok seg like før midnatt inn i leiligheten til moren til siktede, der han ofte har oppholdt seg. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
AKSJON I NATT: Bevæpnet politi tok seg like før midnatt inn i leiligheten til moren til siktede, der han ofte har oppholdt seg. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Behring Breivik har vært folkeregistrert på morens adresse i Oslo, der Beredskapstroppen gikk til aksjon etter pågripelsen i kveld, men meldte nylig flytting til Rena.

Naboer forteller Dagbladet at de har sett 32-åringen i det som lignet en militær uniform flere ganger.

Politiet jobbet i går ut fra at Behring Breivik kan ha stått bak begge de ufattelige massedrapene på egen hånd, men sent i går kveld satt 32-åringen ennå i avhør. Det var ikke kjent hva som kan ha vært motivet bak angrepene.

- Han ble pågrepet på Utøya som den antatte gjerningsmannen bak hendelsen i Regjeringskvartalet og på Utøya, men vi har ikke formulert et siktelsesgrunnlag foreløpig. Han sitter i avhør nå, og vi vil formulere en siktelse i løpet av natta når vi ser hva som kommer ut av det avhøret, sa politiadvokat Trine Dingeland til Dagbladet klokka 01 i natt.

Mislykkede bedrifter Behring Breivik har en periode bodd i samme gate som en rekke profilerte stortingspolitikere på vestkanten i Oslo.

Våren 2009 opprettet han et enkeltpersonforetak i Hedmark med det formål å dyrke ulike grønnsaker og fruktprodukter. Etter alt å dømme undersøker etterforskerne om selskapet kan ha gitt tilgang på ingredienser til eksplosiver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer