Anders Eklunds venninne ringte Englas mor

- Jeg håper hun finner fram til seg selv.

BENEKTER FORHOLD: Anders Eklund (43) sier til Expressen at tobarnsmoren er en stor støtte for ham. Foto: Expressen
BENEKTER FORHOLD: Anders Eklund (43) sier til Expressen at tobarnsmoren er en stor støtte for ham. Foto: ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som har kontakt med Anders Eklund i fengselet har snakket med Englas mor, Carina Höglund.

Soner livstidsdom
Den 43 år gamle trailersjåføren som soner en livstidsdom for drapene på Engla Juncosa Höglund (10) og Pernilla Hellgren (31) har regelmessig kontakt med en 35 år gammel tobarnsmor.

Svenske medier har spekulert i om de to har et forhold, noe kvinnen hele tiden har avkreftet. I dag kommenterer Eklund saken selv i Expressen.

Han sier at han skrev at de to var kjærester i en søknad for at det skulle bli enklere for dem å ha kontakt. 43-åringen sier via en kamerat til Expressen at de to kun har et vennskapelig forhold.

- Jeg trodde det skulle bli lettere å få godkjent telefonsamtalene. Det er synd at det har blitt sånn. Jeg er lei meg for dette.

- En utrolig støtte
Drapsmannen beskriver også relasjonene mellom ham og tobarnsmoren, som har en datter like gammel som Engla ville vært dersom hun var i live.

- Hun er en venn og en utrolig støtte for meg når jeg sitter her inne. Men vi har ingen kjærlighetsrelasjon. Vi er bare venner.

Moren til Engla er rasende over at en småbarnsmor kan ha kontakt med trailersjåføren.
I går gikk hun hardt ut mot kvinnen på sin egen blogg. Hun tror at småbarnsmoren forsøker å få drapsmannen til å bli et bedre menneske.

«Du er 35 år og har en datter på elleve år, like gammel som Engla ville vært om ikke AE brutalt hadde torturert og drept henne og etter hennes død voldtatt henne igjen og brent kroppen» skriver moren på bloggen.

Carine Höglund ber om at kvinnen tar hensyn til datteren i blogginnlegget.

«Din datter er verdt en mamma som bryr seg om henne og om man har kontakt med en av våre farligste, grusomste og hensynsløse mann som er morder pedofil nekrofil voldtektsmann og mye verre ting så fortjener man ikke å være mamma»

Kvinnen ringte Englas mor

Senere på kvelden i går fikk Höglund en telefon fra den 35 år gamle kvinnen.

«I kveld ringte kvinnen som har kontakt med AE til meg. Vi hadde en fin og givende samtale som ikke kommer til å dele med dere, for jeg håper at hun skal finne fram til seg selv og forstå sin situasjon og seg selv bedre og kunne ta ansvar for den. Hun har en sjanse til å få et bra liv uten innblanding av menn som dreper og voldtar» skriver moren i et blogginnlegg.

BLOGGER OM DATTERENS DRAPSMANN: Englas mor, Carina Höglund, er svært aktiv på bloggen sin. Foto:  Ulf Palm  / SCANPIX
BLOGGER OM DATTERENS DRAPSMANN: Englas mor, Carina Höglund, er svært aktiv på bloggen sin. Foto: Ulf Palm / SCANPIX Vis mer
DREPT: Politi og frivillige lette etter ti år gamle Engla i en uke før hun ble funnet død på en øde skogsvei i Dalarna. Foto: Politiet / SCANPIX
DREPT: Politi og frivillige lette etter ti år gamle Engla i en uke før hun ble funnet død på en øde skogsvei i Dalarna. Foto: Politiet / SCANPIX Vis mer