Andersen anker straffeutmålingen

Jan Helge Andersen (20), den ene av de to som ble funnet skyldige for Baneheia-drapene, har bestemt seg for å anke straffeutmålingen. Andersen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på den ene av de to småjentene. Også aktor i saken vil anke Andersens straffeutmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jan Helge Andersen ble dømt til 17 års fengsel for drapet på åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen. Andersen vil ikke anke selve skyldspørsmålet, men hans forsvarer Ben Fegran bekrefter overfor Aftenposten i dag at Andersen vil anke straffeutmålingen.

Førstestatsadvokat Arne Edward Dahl, som var aktor under Baneheia-rettssaken, anker også straffeutmålingen.

- Vi mener at straffen er for streng i forhold til det han er dømt for, sier Fegran til Aftenposten.

Jan Helge Andersen avla full tilståelse om hva som skjedde i Baneheia da de to småjentene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept. Byretten festet lit til forklaringen, og la mye av den til grunn for domsavsigelsen mot Andersen og den ett år eldre Viggo Kristiansen.

Kristiansen, som fikk 21 års fengsel og ti års sikring, har allerede anket skyldspørsmålet.

Ben Fegran skrev ferdig anken mandag ettermiddag, og den vil bli oversendt fengselet slik at Jan Helge Andersen kan undertegne.

Ben Fegran prosederte under rettssaken på en fengselsstraff på 10 år, og det er bestemt at det er Fegran som vil forsvare Andersen også i en ny rettsrunde, skriver Aftenposten Interaktiv.

ANKER: Jan Halge Andersen (20) anker straffeutmålingen.