- Andersen burde gå

Dette mener opposisjonspolitikerne om Reinås\' avgang og regjeringens rolle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FRPs SIV JENSEN raser mot regjeringens håndtering av opsjonsbråket i Hydro, som førte til at styreleder Jan Reinås trakk seg i ettermiddag.


- Saken er pinlig for regjeringen. Andersen burde gått av. De har visst om dette hele tida og undervurdert mediene. Nå lette de etter en syndebukk og de tok Jan Reinås som er en av Norges dyktigste næringslivsledere, freser Fremskrittspartiets leder når Dagbladet.no ringer.

- Kan tillates i en kommuniststat

Hun mener det burde vært næringsministeren selv som tok sin hatt og gikk etter utbetalingsbråket i en av Norges største bedrifter.

- Dette kan tillates i en kommuniststat, men ikke i Norge. Andersen burde gå, dette er pinlig, raser Jensen.

- Feigt

Hun mener det er uproft når staten som eier går fram på denne måten, og at regjeringen har oppført seg feigt.

- Selvsagt er det feigt. Reinås har sagt hva som har foregått og dette kommer til å bli pinlig. Sånn kan de ikke oppføre seg. De blir tatt med buksene nede. De gjør politikken en bjørnetjeneste ved å gi inntrykk av at så lenge man er politiker kan man gjøre hva man vil.

- Andersen burde gå

VENSTRES PARLAMENTARISKE LEDER LARS SPONHEIM mener det var klokt gjort av Reinås å ta ansvar for situasjonen for å redde Hydros omdømme, men mener næringsministeren burde vært den som tok ansvaret.

- Saken er urettferdig fordi hele situasjonen er laget av regjeringen. Avviklingen av opsjonsordningene var et uklokt opplegg fra Hydros side, men regjeringen kunne stoppet det hvis de ville. I stedet valgte de å gjemme seg bort. Det er utvist svak ledelse fra både næringsministeren og statsministeren i denne saken, sier Sponheim til Dagbladet.no

Han berømmer det arbeidet Reinås har gjort for Hydro.

- Han er gjort til en syndebukk, men han er det ikke i denne saken. Jeg har stor respekt for Reinås, sier Sponheim.

Han synes det blir meningsløst om Eivind Reiten også blir en skyteskive i denne saken, og håper han fortsetter som konsernsjef.

HØYRE-LEDER ERNA SOLBERG vil ha svar. Hun vil vite hva næringsdepartementet visste og gjorde da de i juni ble orientert om opsjonsutbetalingene i Hydro.

- Hva gjorde departementet da de ble orientert. Hva visste de? Hva kunne de gjort? Hvorfor nedsatte de ikke en uavhengig juridisk gransking da? spør Solberg.

Hun avventer svar fra næringsministeren, og sier Høyre kommer til å følge opp denne saken utover høsten. Men før spørsmålene er besvart, vil ikke Solberg trekke samme konklusjon som Fremskrittspartiets Siv Jensen, som mener næringsministeren bør gå.

- TATT MED BUKSENE NEDE: Leder for Fremskrittspartiet, Siv Jensen er lite imponert over hvordan regjeringen har taklet utbetalingsbråket i Hydro. Foto: Scanpix
- TATT MED BUKSENE NEDE: Leder for Fremskrittspartiet, Siv Jensen er lite imponert over hvordan regjeringen har taklet utbetalingsbråket i Hydro. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg har en følelse av at næringsminister Andersen bruker Reinås som syndebukk, og at denne saken kan få etterspill for hans vedkommende, sier Solberg.

SVAKT AV BÅDE NÆRINGSMINISTEREN OG STATSMINISTEREN: Lars Sponheim (V) berømmer Jan Reinås for å ha tatt ansvar for situasjonen, men synes næringsministeren burde tatt dette ansvaret selv.